Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Stora projekt

Specialist Byggnadsverk Norrbotniabanan

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist Byggnadsverk Norrbotniabanan med placering i Luleå, Umeå. Vi vill ha din ansökan senast den 3 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Norrbotniabanan är en planerad kustnära järnväg mellan Umeå och Luleå som ger möjlighet till flera positiva samhällsutvecklingseffekter. Norrbotniabanan ska förstärka godstrafiken i landet och möjliggöra persontrafik mellan norrlandskustens städer.
Vi arbetar nu med järnvägsplaner för sträckan Umeå-Skellefteå och ska hösten 2018 påbörja detaljprojekteringen av första delen. Trafikverket planerar för byggstart redan 2019.

Arbetsuppgifter

Som specialist inom byggnadsverk ansvarar du för våra krav i projekteringsskedet och byggskedet. Utöver det är du ett aktivt projekterings- och byggstöd till projektledningen och våra leverantörer.
Har du tillräcklig erfarenhet som brokonstruktör kommer du att utses till kontrollansvarig i projektet. Det vill säga, du kommer att leda och styra arbetet med kontroll av konstruktionsredovisning.

I din roll agerar du rådgivare i tekniska frågor och är kunskapsbärare både inom ditt eget område samt områdets kopplingar till övriga områden för att skapa en integrerad helhet. Du stöttar projekten genom din kunskap om regelverk och din egen konstruktionserfarenhet och omsätter detta till en praktiska lösningar.

Utöver arbetet i projekt Norrbotniabanan kommer du att uppmuntras att delta i forsknings- och utvecklingsprojekt. Om du vill finns möjligheten att engagera sig i standardiseringsgrupper och delta på nationella och internationella konferenser. Vi tycker det är viktigt att våra specialister är uppdaterade på vad som sker i omvärlden för att snabbt kunna omhänderta andras erfarenheter och omsätta dom hos oss i våra projekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
- har en civilingenjörsexamen med inriktning väg och vatten eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- har gedigen erfarenhet som brokonstruktör
- har erfarenhet av arbete med kontroll av konstruktionsredovisning av broar eller större byggnadsverk inom infrastruktur
- har körkort för personbil och har goda kunskaper i såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du
- har arbetat som beställare eller beställarens ombud för väg eller järnvägsprojekt och har arbetat i såväl projekterings- som byggskede
- har arbetat med svenska kontrakts- och ersättningsmodeller samt både betong- och stålbroar

I rollen behöver du ha en god samarbetsförmåga där du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.
Du har en god förmåga att planera och strukturera samt har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.
Som person är du initiativtagande och kan självständigt se vad som behöver göras och agerar därefter.
Du har en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Frågor?
Ring Trafikverkets växel 0771-921 921 och be att få prata med någon av kontaktpersonerna du finner i annonsen.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-03