Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Stora projekt

GIS/modellsamordnare (specialist digital projekthantering)

Välkommen att söka jobb hos oss som GIS/modellsamordnare (specialist digital projekthantering) med placering i Stockholm. Vi vill ha din ansökan senast den 30 november.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur där alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund, lyhördhet, helhetssyn och nyskapande. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet.

Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

Projekt Mälarbanan bygger ut järnvägen mellan Tomteboda och Kallhäll från två till fyra spår. Pendeltågen får egna spår i mitten och fjärrtåg och andra tåg kan köra om på de yttre spåren. I projektet ingår att bygga nya pendeltågsstationer i Kallhäll, Barkarby och Sundbyberg. Vi bygger också nya broar för bilar, cyklar och gående. Ett spännande projekt där en del redan är färdigbyggd, en del är mitt i byggfasen och en tredje del är i planeringsskedet. Du kan läsa mer om projektet på: https://www.trafikverket.se/nara-dig/Stockholm/projekt-i-stockholms-lan/Malarbanan-Tomteboda-Kallhall/Om-Projekt-Malarbanan/

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba i gruppen digital projekthantering tillsammans med datasamordnare och BIM-specialister så det är viktigt att du kan arbeta bra i grupp. 
Som GIS-/modellsamordnare kommer du att stödja projektet inom teknikområdet GIS och inom modellsamordning. Du jobbar i nära samarbete med projektledningen och projektets specialister inom mätningsteknik. 
Du ansvarar för projektets kartmaterial och baskartor. I detta arbete ingår att ha kontakt med externa leverantörer av material, som exempelvis Lantmäteriet och kommuner. Du stöttar projektet med hantering av material såsom baskartor, höjddata, fastighetskartor mm. I hanteringen ingår konverteringar, projektanpassningar, lagring och tillgänglighet.

Du säkerställer att information till/från konsulter följer fastställda riktlinjer. Du medverkar i styrning/kravställning av format och struktur på leveranser från konsulter och entreprenörer samt på utseende av geodataprodukter.
Du ansvarar för användandet och projektanpassningen av Trafikverkets GIS-lösningar i projektet. Du kommer att vara länken mellan projektet och övriga Trafikverket inom GIS.
Du stödjer projektmedlemmar vid framtagande av kartunderlag och visningsmodeller i olika GIS -och CAD-verktyg. Utbildning av projektmedlemmar ingår i tjänsten.
Tjänsten innefattar att arbeta med förankring av befintliga arbetssätt i projekten och förbättra/utveckla dem i de fall de inte är projektanpassade. Inom Trafikverket arbetar vi idag bl.a. med ESRI:s GIS-produkter och Bentley- och Autodesks projekteringsprodukter. Vi har även SharePoint- och Carmentatjänster. 
Tjänsten som GIS-/modellsamordnare ligger under enheten för digital projekthantering på Stora projekt men initialt kommer arbetsuppgifterna att ligga inom projektet Mälarbanan. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med inriktning GIS eller annan utbildning och/eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har minst några års yrkeserfarenhet inom GIS och modellsamordning i en roll där du kan påvisa att du arbetat självständigt och proaktivt. 
Du har några års dokumenterad erfarenhet av ESRI:s GIS-produkter samt AutoCAD och Microstation. Det är meriterande om du även har erfarenhet av FME och ProjectWise. Du har arbetat med kartmaterial tidigare och är förtrogen med arbetssätt inom detta område.
Det är meriterande om du har erfarenhet inom infrastruktur, stora projekt och digital projekthantering. Det är också meriterande med god kunskap om Trafikverkets ledningssystem och systemstöd. 
Arbetsuppgifterna kräver att du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, i både tal och skrift. 
Du kommer att arbeta självständigt, planera, prioritera och driva ditt eget arbete för att uppfylla projektets och Trafikverkets mål. Detta ställer stora krav på din självständighet och ett lösningsorienterat arbetssätt. 
Du kommer att ingå i en grupp som arbetar med digital projekthantering, och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga och att du är kommunikativ.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-11-30