Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Centrala funktioner

Kommunikatör - Pressjoursspecialist

Välkommen att söka jobb hos oss som Kommunikatör - Pressjoursspecialist med placering i Solna. Vi vill ha din ansökan senast den 31 oktober.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Pressjoursarbetet för Trafikverket är inne i en ny fas med krav på snabbhet och kontinuitet i det reaktiva mediearbetet. Denna nya roll som kommunikatör - pressjoursspecialist, ska fokusera på pressjoursarbetet dagtid för att snabbt möta medias frågor.

Som kommunikatör inom pressjouren så har du en proaktiv roll där du arbetar med att identifiera befintliga som kommande ämnen och frågor som är av relevans för massmedia samt arbete kring medieanalys. I samverkan med andra kommunikatörer planerar du också samt genomför medieaktiviteter.
Du företräder även vid behov myndigheten i mediefrågor.

Du behöver vara bekväm med att företräda Mediarelationer internt och vid behov representera Trafikverket utåt. Du kommer att ge intervjuer efter väldigt kort förberedelsetid och behöver känna dig bekväm med det. Som kommunikatör inom pressjouren behöver du vara beredd att medverka i direktsända intervjuer i radio och tv.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom kommunikation eller journalistik eller annan utbildning i samband erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
Du har erfarenhet av arbete i pressjour samt god kunskap inom medias uppdrag och värderingar.

God kännedom om Trafikverkets organisation och uppdrag samt erfarenhet av att arbeta inom offentlig myndighet är meriterande.

För att lyckas i denna roll måste du ha god förmåga att arbeta självständigt samtidigt som tjänsten kräver mycket god samarbetsförmåga. Du ska vara relationsskapande och kunna bygga upp kontakter samt nätverk externt som internt och kunna bibehålla dem. Du ska vara stresstålig och vara beredd på att ta många initiativ och kunna driva dina idéer framåt mot fastställda mål.
Som person är du kreativ, analytisk och har en god pedagogisk förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-10-31