Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Centrala funktioner

Projektledare Telekom

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare Telekom med placering i Gävle, Borlänge, Stockholm, Göteborg. Vi vill ha din ansökan senast den 1 januari.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Enhet Telekomdrift och förvaltning ingår i Avdelningen Applikation och Drift. Enheten består av 8 sektioner och ca 160 medarbetare, 20 konsulter, och ett entreprenadavtal motsvarande 65 årsarbetskrafter för drift och underhåll samt leveranser i Trafikverkets infrastruktur.

Som Projektledare på enhet Telekomdrift och förvaltning driver, leder och dokumenterar du IT-projekt i väg- och järnvägsmiljö med fokus på kabelförläggning i hela Sverige. Du arbetar även med att ta fram projekteringshandlingar inom Telekom/kabel, med koppling till både väg och järnväg. Du har löpande kontakt med entreprenörer och andra enheter inom organisationen.

Du leder även projektörer och fungerar som byggarbetsmiljösamordnare BAS-P. I arbetsuppgifterna ingår även beställning av arbete och material. Du driver, leder och dokumenterar IT-projekt i väg- och järnvägsmiljö i hela Sverige. I rollen ingår det även att medverka i upphandlingar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT/Telekom om minst 180 hp. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Det krävs att du har flerårig erfarenhet av projektledning samt förläggning av optokabel. Du har även erfarenhet av järnvägsanläggningen, entreprenadbranschen och god förhandlingsvana.

B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av Trafikverkets stödsystem och CAD-kompetens. Vidare är det meriterande med erfarenhet av transmissionsnät och arbete i vägmiljö.

Då du kommer att vara en del i ett team krävs det att du har en god samarbetsförmåga. Du är även van vid och har inga problem med att fatta egna beslut. Därtill har du förmåga att planera, organisera och prioritera uppdragen på ett effektivt sätt.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-01-01