Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Centrala funktioner

Systemutvecklare IT

Välkommen att söka jobb hos oss som Systemutvecklare IT med placering i Borlänge. Vi vill ha din ansökan senast den 7 januari.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Har du ett brinnande intresse för systemutveckling? Vi söker en systemutvecklare som kommer att arbeta med systemutveckling inom hela eller delar av Trafikverkets IT-system, det kan gälla både väg- och järnvägsnära system.

Du kommer att arbeta med programmering där du som systemutvecklare ansvarar för att utveckla och testa komponenter. I arbetet ingår kravfångst, tidsestimering, design av databas och system samt kvalitetssäkring av det som utvecklas. I kravhanteringen beskriver du systemets funktionalitet i ett eller flera användningsfall. Arbetsuppgifterna är ofta komplexa, vilket ger dig möjligheter till problemlösning och kreativitet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning IT om minst 180 hp (120 p) t.ex. systemvetare, dataingenjör eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska, i både tal och skrift

Du har god kunskap om utvecklingsspråk, ramverk och verktyg inom:
- Microsoftplattform
- C#
- SQL server
- webbutveckling

Det är meriterande om du har några års erfarenhet inom systemutvecklingsområdet såsom kravhantering, analys & design, programmering och testning.

Uppdragen är ofta tekniskt komplicerade vilket ställer krav på en god problemlösande analysförmåga såväl som kreativitet. Du kan omsätta teori till en praktisk lösning och använda de verktyg som finns på rätt sätt för olika lösningar. Som person är du är strukturerad, noggrann och har god samarbetsförmåga.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-01-07