Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Centrala funktioner

Tekniker IT

Välkommen att söka jobb hos oss som Tekniker IT med placering i Stockholm, Göteborg, Malmö. Vi vill ha din ansökan senast den 2 oktober.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Som tekniker inom Arbetsplatsstöd kommer du arbeta på plats i den operativa miljön på de lokala trafikcentralerna för väg och järnväg. Arbetet är i en miljö med högt säkerhetsfokus och är navet för att den väg- och järnvägsburna trafiken ska fungera.
Du kommer vara ett arbetsplatsstöd som arbetar ärendebaserat med exempelvis felsökning, felavhjälpningar och beställningar, samt installationer och konfigurationer av dessa operativa arbetsplatser enligt gällande arbetssätt och rutiner. Tjänsten innefattar även administrativa uppgifter och dokumentation.
Arbetet innebär att du arbetar kundfokuserat då du bevakar och följer upp tilldelade ärenden samt återkopplar till användare och beställare. Du kommer även medverka i lokala verksamhetsprojekt som tekniskt stöd.
I tjänsten kan det förekomma resor till trafikcentraler på andra orter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande kunskaper/utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdigt.
Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med support av arbetsplatsstöd samt inom Microsoft klientplattform, minst Windows 7. Du har högt säkerhets- och sekretessmedvetande samt är van att jobba ärendebaserat.
Det är meriterande om du har erfarenhet av Windows 10, grundläggande kunskap om ITIL som arbetssätt samt har körkort för personbil.
Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper och söker dig som är kundorienterad och har en god förmåga att kommunicera och samarbeta. Vi ser gärna att du är noggrann och har en förmåga att under pressade förhållanden prioritera och fatta beslut. Du ska kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt såväl som i grupp.
Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan

Ange vilken ort du söker till i din ansökan. Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-10-02