Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Ekonomi och styrning

Kvalificerad Controller

Välkommen att söka jobb hos oss som Kvalificerad Controller. Vi vill ha din ansökan senast den 29 mars.

Redo för nya utmaningar? Det är vi!

Vi söker en Kvalificerad Controller som ser fram emot nya utmaningar i en framtidsbransch hos oss på Ekonomi och styrning. Vi har ett övergripande ansvar för ledningen och styrningen av hela Trafikverket och jobbar bland annat med planering och uppföljning av verksamheten, finansieringsfrågor, koncerngemensam redovisning, bokslut och fakturahantering. Vi ska säkerställa att Trafikverket har effektiv och ändamålsenlig ledning och styrning samt god intern styrning och kontroll. Vi försörjer även Trafikverket med mark och lokaler samt ansvarar för att förvalta Trafikverkets byggnader, mark och perronger.

Arbetsuppgifter

Enheten ansvarar för analyser och framtagande av såväl externa som interna rapporter för Trafikverket på koncernnivå. I uppgifterna ingår att aktivt utveckla och utforma direktiv, anvisningar och arbetssätt för Trafikverkets controllers, bland annat genom det pågående verksamhetsutvecklingsprojektet inom ekonomistyrning. Enheten ansvarar även för ramfördelning, planeringsanvisningar, beredning av dialoger med Generaldirektören och verksamhetscheferna. Vidare ansvarar enheten även för att leda och driva arbetet i användargrupper för controllers inom områdena verksamhetsplanering, uppföljning och avvikelsehantering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning om 240 hp alt. annan motsvarande utbildning inom ekonomi och/eller arbetslivserfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig.
  • har erfarenhet från arbete som ekonom/controller med analyser och rapportering som en central arbetsuppgift under minst 3 år.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från deltagande i projekt.
  • har erfarenhet från statlig styrning.

Som person

  • trivs du att arbeta med varierande uppgifter där fokus ofta är "att leverera hög kvalitet i avtalad tid". Vi ser också att du har ett övergripande synsätt och en god analytisk förmåga. Att skapa ett gott samarbete, ha en bra kommunikation och ett eget driv är också givna förutsättningar.

Övrig information

Möjliga placeringsorter: Borlänge alt. Solna.

Intervjuort: Borlänge

 

Urvalstest och arbetsprov kan komma att användas i denna rekrytering.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-29