Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Färjerederiet

Motorman/Matros, timvikarie

Välkommen att söka jobb hos oss som Motorman/Matros, timvikarie med placering i flera av Trafikverkets orter. Vi vill ha din ansökan senast den 1 november.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Just nu söker vi timvikarier som Motorman/Matros till Distrikten Stockholm, Mellansverige, Södra Roslagen och Norra Roslagen för tjänstgöring kortare och längre perioder. De aktuella lederna är Ekeröleden (distrikt Stockholm), Vinöleden och Skenäsleden (distrikt Mellansverige), Vaxholmsleden, Oxdjupsleden och Tynningöleden (distrikt Södra Roslagen) och slutligen Blidöleden och Furusundsleden (distrikt Norra Roslagen).

I tjänsten ingår att delta i den dagliga driften samt att utföra alla sysslor och uppdrag som kan förekomma inom färjeverksamheten.
- utföra erforderliga underhållsarbeten
- utföra reparationsarbeten som inte kräver verkstadsutrustning eller speciell behörighet
- ansvara för att färjans maskineri är i sjövärdigt skick
- rapporteringsskyldighet vid skiftbyte
- vara befälhavaren behjälplig vid ev tillbuds- och olycksfallsrapportering
- följa uppgjorda tillsyns- och skötselinstruktioner
- lastning och lossning av färjan
- delta vid erforderliga säkerhetsövningar och räddnings- och farligtgods-utbildningar m m

Ingår att vara utkik.

Färjerederiet erbjuder flexibilitet när det gäller tid och plats för tjänstgöring. Det finns väl utrustade färjevaktstugor i anslutning till färjelederna.

Kvalifikationer

Gymnasieskolans energiprogram med inriktning Sjöfartsteknik
Maskinistexamen/maskinbefäl klass VIII, Crowdutbildning
Minst sex månaders sjötid krävs för behörighet.
Giltigt fyraårigt läkarintyg gällande syn- och hörselförmåga.

Personliga egenskaper som är viktiga är: flexibilitet, engagemang, samarbetsförmåga och servicekänsla.

För mer information och vilka behörigheter som krävs gå in på vår hemsida www.trafikverket.se/farja eller kontakta Distriktschef i Stockholm, Mattias Wallin på tel 010-123 06 82, distriktschef i Mellansverige, Torbjörn Hedman på 010-124 44 70, distriktschef i Södra Roslagen, Magnus Ihrfors på 010-123 05 21 eller distriktschef i Norra Roslagen, Björn Persson på 010-123 27 16.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-11-01