Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Förarprov

Kundtjänsthandläggare

Välkommen att söka jobb hos oss som Kundtjänsthandläggare. Vi vill ha din ansökan senast den 28 januari.

Som kundtjänsthandläggare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.


Förarprovskontoret i Farsta söker nya medarbetare och nu har du chansen att söka!

Om jobbet

Du kommer att vara Förarprovs ansikte utåt och främst möta våra kunder i receptionen. Du hjälper även våra kunder vid fotografering för körkort och svarar på frågor som rör bland annat bestämmelser om förarprov. I rollen förekommer det även att du förrättar kunskapsprov både i grupp och individuellt, ibland med tolk. I samband med kunskapsproven och förnyelse av körkort genomför du ID-kontroller. Du stöttar även med administrativa arbetsuppgifter som exempelvis fakturahantering.

Inledningsvis kommer du att få introduktion och handledas på annat kontor i Stockholm. Du kan även bli utlånad till andra kontor inom Stockholmsområdet vid behov. Som kundtjänsthandläggare möter du många olika kunder varje dag och ett professionellt kundbemötande är avgörande för att ge kunden bra förutsättningar.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas och trivas i den här rollen ser vi att du har starkt kundfokus, god samarbetsförmåga och är flexibel. Då du har kundkontakt är det viktigt att du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett tydligt sätt, är respektfull och anpassar din kommunikation till mottagaren. I rollen ser vi också att du arbetar självständigt, ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du kan skilja på det personliga och professionella och räds inte att säga ifrån där det behövs.   

Vi söker dig som

  • har körkort för personbil
  • har gymnasieexamen
  • är minst 23 år, vilket är lägsta ålder för att få förrätta kunskapsprov enligt Transportstyrelsens föreskrift om förordnande att förrätta prov.
  • har B-körkort för manuellt växlad bil
  • har aktuell erfarenhet av arbete i kundtjänst eller reception alternativt annat arbete som inneburit kundkontakter
  • har god datorvana
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

  • har kunskaper i fler språk än svenska och engelska, gärna kurdiska, arabiska eller persiska
  • har förordnande för att få förrätta kunskapsprov enligt Transportstyrelsens föreskrift om förordnande att förrätta prov.

Övrig information

Annonsen avser en tillsvidaretjänst och ett vikariat.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade att ske enligt preliminär tidplan v 7-8.

 

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Hos Förarprov på Trafikverket bidrar du till att säkerställa trafiksäkerheten och miljömedvetenheten på Sveriges vägar. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Det är hos oss som drömmen om ett körkort och de möjligheter som det skapar kan förverkligas. Det är vi som gör så att alla kunder känner sig välkomna, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Rekryterande chef: Mikael Rodemar, mikael.rodemar@trafikverket.se

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-01-28