Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Förarprov

Kundtjänsthandläggare/ Provförrättare

Välkommen att söka jobb hos oss som Kundtjänsthandläggare/ Provförrättare. Vi vill ha din ansökan senast den 9 augusti.

Som Kundtjänsthandläggare/ Provförrättare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vår uppgift på Förarprov är att genomföra prov inom körkortsområdet och yrkestrafikområdet. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att varje kund känner sig välkommen, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper. Vi söker nu en kundtjänsthandläggare/provförättare till vårat förarprovskontor i Västerås. Du kommer att ingå i ett team om fyra stycken kundstjänsthandläggare/provförättare. Arbetsuppgifterna varierar och man växlar i gruppen under dagen att genomföra de olika arbetsuppgifterna. I ditt dagliga arbete kommer du att möta många olika kunder. Bemötande och tydlig information är viktiga delar i ditt arbete för att våra kunder alltid ska få de bästa förutsättningarna för att visa sina kunskaper. Du arbetar enligt fastlagt schema och arbetet innebär bland annat:  

 • Receptionsarbete
 • Förrätta kunskapsprov
 • Tidsbokning av teori och körprov
 • Svara på kundfrågor
 • Administration av körkortsfoto i samband med körkortsprov och förnyelse av körkort
 • Vid behov boka tolk via tolkförmedlingen till personer som vill ta körkort.
 • Utföra allmänna kontorsgöromål

Tjänsten innebär en resdag i veckan/varannan vecka. Då befinner du dig på vårat förarprovskontor i Köping eller vårat förarprovskontor i Fagersta och stöttar upp vår verksamhet där som kundtjänsthandläggare.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du kommer att vara vårt ansikte utåt och därför ser vi att du är serviceinriktad med hög samarbetsförmåga och du tycker om att möta nya människor. Som person är strukturerad och arbetar självständigt utifrån givna regler och riktlinjer.

Vi söker dig som

 • har relevant erfarenhet av arbete i kundtjänst eller reception
 • är minst 23 år, vilket är lägsta ålder för att få förrätta kunskapsprov enligt Transportstyrelsens föreskrift om förordnande att förrätta prov.
 • har körkort för personbil
 • har god datorvana
 • kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av arbete inom statlig myndighet eller annan offentlig sektor

Övrig information

OBS! Rekryterande chef är på semester v 28-32. Vid  frågor om tjänsten vid hans semester finns Leif Aronsson tillgänglig att svara på frågor vecka 28-31 tel 010-123 98 38. Vecka 32 finns Johan Lord tillgänglig på tel 010-123 29 37

Tester förekommer i denna rekryteringsprocess.

Intervjuer är planerade att genomföras i Västerås vecka 35.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Hos Förarprov på Trafikverket bidrar du till att säkerställa trafiksäkerheten och miljömedvetenheten på Sveriges vägar. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Det är hos oss som drömmen om ett körkort och de möjligheter som det skapar kan förverkligas. Det är vi som gör så att alla kunder känner sig välkomna, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper. Vi bidrar till att göra Sverige närmare för tusentals människor varje år.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-09