Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Säkerhetschef Förarprov

Välkommen att söka jobb hos oss som Säkerhetschef Förarprov. Vi vill ha din ansökan senast den 12 augusti.

Vill du arbeta som säkerhetschef i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Hos Förarprov jobbar du med kunden i centrum. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkortsområdet och yrkestrafikområdet. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att varje kund känner sig välkommen, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper. Vårt mål är trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet. På Förarprov möter vi ett stort antal kunder varje dag. Vi ser olikheter hos både medarbetare och kunder som en styrka och hos oss är utveckling en självklarhet. Förarprov är en resultatenhet i Trafikverket och har cirka 500 medarbetare i hela landet fördelade på ett 30-tal orter.

Ny tjänst som säkerhetschef med strategiskt och operativt ansvar för att nationellt utveckla, samordna och följa upp säkerhetsarbetet inom Förarprov

Arbetsuppgifter

Detta är en nyinrättad tjänst där du ansvarar för att  utveckla, samordna och följa upp säkerhetsarbetet inom Förarprov nationellt, såväl strategiskt som operativt.  Arbetsuppgifterna inom säkerhetsområdet omfattar bland annat personsäkerhet, åtgärder för att förhindra fusk vid prov, fysisk säkerhet, kravställande på lokaler och trafiksäkerhet.

Du ansvarar för att verksamhet bedrivs med god säkerhet för både kunder och medarbetare och att krisberedskap och krishanteringsförmågan är god. Du arbetar förebyggande genom att ansvara för planering och kompetensutveckling inom säkerhetsområdet. Arbetet genomförs internt inom resultatenheten men även i samverkan med andra delar inom Trafikverket och andra myndigheter. Utredningsuppdrag kan bli aktuella i samband med vissa ärenden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har relevant högskoleutbildning alternativt annan utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer likvärdig
  • har utbildning inom säkerhetsområdet
  • har flerårig erfarenhet av både strategiskt och operativt arbete inom flera delar av säkerhetsområdet såsom samhällssäkerhet, personskydd och skalskydd.
  • Har ledarerfarenhet
  • har erfarenhet av samverkan med andra organisationer och myndigheter
  • har körkort för personbil
  • behärskar svenska språket i både tal och skrift

Som person har du en god samarbetsförmåga och har lätt för att skapa och vidmakthålla goda relationer, både internt och externt. Tack vare din pedagogiska förmåga förmedlar du budskap på ett enkelt sätt, är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Det är en självklarhet för dig att ta initiativ och självständigt hitta lösningar och driva utveckling inom säkerhetsområdet.

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av utredningsarbete
  • erfarenhet från verksamhet med dagliga kundkontakter

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Urvalstester kommer att användas i denna rekrytering. Intervjuer är planerade att hållas i Solna den 5 och 6 september.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-08-12