Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för HR

HR-specialist

Välkommen att söka jobb hos oss som HR-specialist. Vi vill ha din ansökan senast den 30 november.

Vill du arbeta som HR-specialist i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På HR arbetar vi för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats, med rätt kompetens på rätt plats i organisationen. Vi har ett strategiskt och funktionellt HR-ansvar för hela Trafikverket och bidrar med stöd och styrning inom HR-området till organisation och chefer. Frågor som kompetensförsörjning, avtal, villkor, arbetsmiljö, hälsa och organisation ingår i vårt uppdrag. Dessutom är det vår uppgift att stärka Trafikverkets ställning som en attraktiv arbetsgivare, för såväl egna som framtida medarbetare. Vår ambition är att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang. Låter det spännande?

Arbetsuppgifter

Som HR-specialist kommer du att arbeta med omställning för medarbetare och chefer. I tjänsten ingår att ge information, hålla utbildningar och vara ett stöd för organisationen i omställningsfrågor. I din roll ingår att ge stöd i arbetsrättsliga frågor som är kopplade till omställningsarbetet. 

I arbetsuppgifterna ingår:

- hantering av arbetsbrist och övertalighet

- hantering av pensionslösningar, bland annat delpensioner

- stöd i kvalificerat rehabiliteringsarbete

- hitta lösningar i enskilda fall/karriärrådgivning

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen inom personal- och arbetslivsprogrammet (180 hp) alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig arbetslivserfarenhet av kvalificerat HR-arbete inom omställnings- och rehabiliteringsarbete
  • har förhandlingsvana och goda kunskaper i arbetsrätt
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har kunskaper i TRV-AVA och avtal gällande omställning

Du har mycket god samarbetsförmåga och förmåga att på ett positivt sätt stödja människor genom omställningsprocessen. Du har helhetssyn och ser lösningar som gynnar verksamheten, både kort- och långsiktigt. Du har förmåga att vidmakthålla och vidareutveckla förtroendet hos chefer, medarbetare, de fackliga organisationerna samt hos externa samarbetspartners, t.ex. Trygghetsstiftelsen. Tjänsten ställer stora krav på flexibilitet, stabilitet och hög trovärdighet i ditt agerande. 

Övrig information

Placeringsort: Enligt överenskommelse. 

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-11-30