Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för HR

HR-specialist

Välkommen att söka jobb hos oss som HR-specialist. Vi vill ha din ansökan senast den 1 februari.

Vill du arbeta som HR-specialist i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På HR arbetar vi för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats, med rätt kompetens på rätt plats i organisationen. Vi har ett strategiskt och funktionellt HR-ansvar för hela Trafikverket och bidrar med stöd och styrning inom HR-området till organisation och chefer. Frågor som kompetensförsörjning, avtal, villkor, arbetsmiljö, hälsa och organisation ingår i vårt uppdrag. Dessutom är det vår uppgift att stärka Trafikverkets ställning som en attraktiv arbetsgivare, för såväl egna som framtida medarbetare. Vår ambition är att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang. Låter det spännande?

Arbetsuppgifter

Som HR-specialist arbetar du i ett team som på en övergripande nivå sammanställer, samordnar och analyserar Trafikverkets kompetensutvecklingsbehov på kort och lång sikt. Detta gör du genom att samverka med nyckelpersoner och ämnesspecialister inom olika kompetensområden. Du tänker nytt, ser mönster och synergier samt har en aktiv del i utformning av processen för kompetensutveckling. I rollen ingår det även att vara beställare av utbildning till Trafikverksskolan där analys och uppföljning är en del av arbetet.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

 • självständigt förvalta och driva utveckling i ett antal kompetensutvecklingsområden

 • ta emot, analysera och fördela inkomna utbildningsbehov

 • tolka och analysera inkomna utbildningsbehov samt formulera beställningar av utbildningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleexamen inom personal- och arbetsliv (180 hp) alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har projektledarutbildning och erfarenhet av att driva HR-projekt
 • har flerårig erfarenhet av att arbeta strategiskt med kompetensutvecklingsfrågor
 • har körkort för personbil.

Du som person

 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
 • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
 • har god problemlösningsförmåga som gör att du utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av att arbeta strategiskt med kompetensutvecklingsfrågor i statlig myndighet
 • har erfarenhet av övrigt HR-arbete.

Övrig information

Intervjuer kommer att ske enligt preliminär tidplan i Borlänge den 13/2.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-01