Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för HR

HR-specialist

Välkommen att söka jobb hos oss som HR-specialist. Vi vill ha din ansökan senast den 19 december.

Vill du arbeta som HR-specialist i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På HR arbetar vi för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats, med rätt kompetens på rätt plats i organisationen. Vi har ett strategiskt och funktionellt HR-ansvar för hela Trafikverket och bidrar med stöd och styrning inom HR-området till organisation och chefer. Frågor som kompetensförsörjning, avtal, villkor, arbetsmiljö, hälsa och organisation ingår i vårt uppdrag. Dessutom är det vår uppgift att stärka Trafikverkets ställning som en attraktiv arbetsgivare, för såväl egna som framtida medarbetare. Vår ambition är att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang. Låter det spännande?

Arbetsuppgifter

I syfte att bedriva en mer effektiv verksamhet har Trafikverket sedan några år tillbaka inrättat en särskild HR-specialistroll med fokus på hantering av kvalificerade rehabiliteringsärenden.

Som HR-specialist inom rehabilitering ingår du som en av tre specialister i en nationell avdelning. Din huvuduppgift är att arbeta konsultativt med att stötta personalansvariga chefer i kvalificerade rehabiliteringsärenden. Med utgångspunkt i ett arbetsgivarperspektiv ger du organisationens chefer stöd i att planera och samordna rehabiliterande insatser, arbetsanpassningar och andra åtgärder. Som HR-specialist inom rehabilitering är du arbetsgivarrepresentant i kontakt med både interna och externa aktörer. Andra arbetsuppgifter som ingår i rollen är t ex att hålla interna utbildningar inom rehabilitering och att upprätta och förvalta styrdokument.

Då vi är en nationell organisation och finns på många orter i hela Sverige är resor ett naturligt inslag i tjänsten.

 

 

Kvalifikationer

Som HR-specialist inom rehabilitering krävs det att du har mycket god kunskap i aktuella regelverk och att du är väl insatt i sjukförsäkringssystemet. För att lyckas i arbetet behöver du vara strukturerad och ha god förmåga att skaffa information, sortera och planera. Du behöver vara van att driva processer framåt, se nästa steg och komma till avslut. Som person är du lyhörd, stabil och har god självinsikt. Du har lätt för att skapa förtroende och är tydlig och pedagogisk i din kommunikation. Eftersom arbetet periodvis kan vara intensivt är det viktigt att du har förmåga att prioritera. Rollen som HR-specialist innebär frihet under ansvar och du behöver tycka om att arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:

  • utbildning inom personal-och arbetslivsprogrammet eller annan högskoleutbildning i kombination med erfarenhet som bedöms som likvärdig
  • erfarenhet av arbete i liknande roll eller befattning
  • har B-körkort
  • mycket goda kunskaper i sjukförsäkringsreglerna
  • goda kunskaper i arbetsmiljö och arbetsrätt

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av att arbeta som HR-generalist
  • har erfarenhet av att arbeta i en offentlig organisation
  • har kunskap om affärsverksavtalet (AVA)

Övrig information

Resor ingår i tjänsten.

Intervjuer sker i Borlänge eller Solna under januari.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-19