Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för IKT

Systemutvecklare IT

Välkommen att söka jobb hos oss som Systemutvecklare IT. Vi vill ha din ansökan senast den 23 maj.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi ett antal systemutvecklare till IKT (Trafikverkets IT avdelning).

Du kommer att ingå i team, som driver dagens och framtidens utveckling där ni tillsammans har stora möjligheter att påverka. Uppdragen kan vara i form av utvecklingsprojekt men även i form av förvaltningsuppdrag.

Vi söker dig som vill arbeta med modern teknik och utveckla system som påverkar många människors vardag. Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt.

Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat att:

  • skriva förvaltningsbar kod som dagligen används av tusentals användare
  • ha en öppen dialog med nyttjande verksamhet och externa intressenter
  • samarbeta med kollegor genom ett agilt arbetssätt
  • hitta och genomföra förbättringar i både befintliga och kommande system
  • jobba med automation av testning och driftsättningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp med inriktning IT alt. annan utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Det är meriterande om du

  • har flera års erfarenhet av systemutveckling
  • har goda programmeringskunskaper

Som person

  •  är du en nyfiken problemlösare som trivs i den kommunikativa rollen. Samarbete är en självklarhet för dig och du kan se till både helhet och detalj i ditt arbete.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Intervjuer kommer att ske löpande då flera chefer är involverade. 

Arbetsprov och urvalstest kan komma att användas.

Placeringsort: Borlänge, Göteborg, Solna.

Intervjuort: Borlänge, Göteborg, Solna.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-23