Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för IKT

Testledare

Välkommen att söka jobb hos oss som Testledare. Vi vill ha din ansökan senast den 4 maj.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi ett antal testledare till IKT Järnväg - Är du intresserad av få jobba i en ledande roll inom Trafikverkets testarbete? Sök då den här tjänsten!

I rollen ingår ledning och planering av samtliga testaktiviteter inom uppdraget, allt ifrån funktionella tester till tekniska tester. Som en del av vissa uppdrag kan du komma att leda en grupp testare. I testarbetet ingår analys och specificering av testfall, testgenomförande, utvärdering och uppföljning av test. Du kommer att ingå i ett team som driver dagens och utvecklar framtidens järnvägssystem där du tillsammans med teamet har stora möjligheter att påverka och driva utvecklingen framåt. Uppdrag kan vara i form av utvecklingsprojekt men även i form av förvaltningsuppdrag.

Du kommer även att ha möjlighet att påverka och vidareutveckla våra arbetssätt för test. Vi arbetar i Microsoft-miljö mot TFS (Team Foundation Server) och för testarbetet använder vi testdelarna inom Visual Studio ALM.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har högskoleexamen om minst 180 hp med inriktning IT. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig.
  • har flerårig erfarenhet av testledning i projekt eller förvaltningsuppdrag

Det är meriterande om du

  • har certifiering inom test
  • har erfarenhet av agilt arbetssätt
  • har erfarenhet av testdelarna inom Visual Studio ALM.
  • har erfarenhet från systemutvecklingsarbete och test av system i komplexa testmiljöer med många integrationer.

Som person 

  •  är du kommunikativ, prestigelös och driven. Du trivs att samarbeta och kan ta en ledande roll när så behövs.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Arbetsprov och urvalstester kan komma att användas i denna rekrytering.

Placeringsort/Intervjuort: Borlänge

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-04