Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Inköp och logistik

Avdelningschef Logistik

Välkommen att söka jobb hos oss som Avdelningschef Logistik. Vi vill ha din ansökan senast den 16 december.

Vill du arbeta i en framtidsbransch där du får vara med och utveckla och förvalta infrastruktur och bidra till att skapa ett tillgängligt Sverige? På uppdrag av Trafikverket söker Poolia Executive Search nu en avdelningschef inom Logistik. En nyckelroll i en spännande verksamhet där du får vara med och utveckla den mest centrala aktören inom infrastrukturbranschen i Sverige.

Med en uppdragsvolym på 45 miljarder kronor för 2019 samt stigande volymer är Trafikverket den största beställaren i anläggningsbranschen. Som ledande beställare har Trafikverket en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad. I den centrala funktionen Inköp och Logistik arbetar ca 260 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet, där ca 80 medarbetare tillhör avdelningen Logistik. Tillsammans driver Trafikverket förändringar för ständig förbättring av infrastrukturen och bidrar till nya smarta lösningar för att hela Sverige ska kunna leva.


 

Arbetsuppgifter

Ditt huvuduppdrag som avdelningschef för Logistik är att leda och utveckla arbetet med Trafikverkets försörjning till projekten av Tekniskt Godkänt Material. Inom verksamheten finns två produktionsenheter med placering i Nässjö och Sannahed samt enheter för verksamhetsstöd, order/leverans och planering även dessa med placering i Nässjö.

I din roll ingår du i Inköp och Logistiks ledningsgrupp samt deltar aktivt i utvecklingen av Trafikverkets samlade inköps- och logistikverksamhet både ur ett långsiktigt som kortsiktigt perspektiv.

Långsiktigt innefattar uppdraget att utifrån ett strategiskt förhållningssätt analysera vilka förutsättningar som behövs skapas för att kunna möta framtida volymökningar. Utmaningen är att säkra en robust, hållbar och kostnadseffektiv materialförsörjning. Det kortsiktiga fokus innebär att lösa uppdraget på ett så effektivt sätt som möjligt samt genom snabba leveranser se till att det finns godkänt tekniskt material ute på ca 300 olika anläggningar runt om i Sverige. Du rapporterar direkt till Inköpsdirektören och har resultat-, kund-, budget- och personalansvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet från ledande roll inom liknande verksamhet alternativ tillverkande industri där fokus har varit på logistik, förändringsledning och affärsnytta. För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du har ett tydligt strategiskt perspektiv där du utvecklar en processorienterad verksamhet genom andra. Du drivs av förändringsledning och har en uthållighet för att nå resultat där du bidrar till samhällsnyttan.

Chefserfarenhet från verksamhet som helt genomsyras av resultatfokus, kundvärde, medarbetarutveckling och leverantörssamverkan efterfrågas i rollen. Erfarenhet från järnvägsentreprenader är meriterande. I ditt ledarskap är du situationsanpassad och resultatfokuserad och utgår från individen, kundvärde samt verksamheten i övrigt. Du har en hög strategisk, taktisk och analytisk förmåga samt är lösningsorienterad. Som chef har du ett coachande förhållningssätt och ser samarbete som en förutsättning för resultat. Du är utvecklingsinriktad och motiveras av att leda i utveckling och har i alla lägen ett etiskt förhållningssätt. Som person är du framåt, entusiasmerande, lyhörd och kommunikativ.

Din utbildningsbakgrund är en universitets- eller högskoleexamen (180 hp) med teknisk eller ekonomisk inriktning, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och goda kunskaper i engelska. B-körkort är ett krav.

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

 

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat.

Placeringsort är Nässjö. Tjänsteresor, främst inom landet, förekommer.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

I denna rekrytering samarbetar Trafikverket med Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av högre chefer. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Anette Beckman, 072 070 04 00, anette.beckman@poolia.se eller researcher Ella Winsnes Sunnemark, ella.winsnes.sunnemark@poolia.se, 072 077 24 78. 

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-16