Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Inköp och logistik

Ekonom

Välkommen att söka jobb hos oss som Ekonom. Vi vill ha din ansökan senast den 4 oktober.

Som Ekonom på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du arbeta brett med ekonomifrågor i samhällets framkant, vara en del av utvecklingen av dess nya infrastruktur och därmed få vara med och påverka? Om svaret på frågan är JA så sök till oss på Trafikverket. Som ledande beställare i anläggningsbranschen har vi en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad. Nu söker vi en Ekonom till enheten Verksamhetsstöd med placering i Nässjö. Enheten har en nyckelroll i Trafikverkets arbete med försörjning av tekniskt godkänt material till Trafikverkets investerings- och underhållsentreprenader i hela landet.

Om jobbet

Som Ekonom kommer du tillhöra enheten Verksamhetsstöd som i sin tur ingår i verksamhetsområdet Inköp och logistik.

Det är vi på enheten som säkerställer att vi har en enhetlig och rättvisande ekonomisk redovisning samt fungerande intern kontroll. I dagsläget är vi fyra medarbetare på ekonomifunktionen samt c:a 10 förvaltare. En av våra nuvarande ekonomer kommer att gå i pension inom kort - därför letar vi nu efter en ny kollega.

Arbetsuppgifterna i denna roll erbjuder stor variation, här kommer exempel på några viktigaste av dem:

 • Hantering av samtliga materialfakturor och delvis omkostnadsfakturor
 • Arbete med både kund-och leverantörsreskontra
 • Hantering av försäljningsfakturering i vårt affärssystem M3
 • Löpande bokföring och kontoavstämningar
 • Medverkande vid månads-, tertial- och årsbokslut tillsammans med enhetens Controller
 • Arbete med priskalkyler, prislistor och självkostnadskalkylering
 • Analys av internresultat efter lagerrevision

Rollen innebär mycket nätverkande - både med kollegorna på enheten samt även inköpare, materialplanerare och orderkoordinatorer. Vi värnar om en lärande kultur där vi tillsammans hjälps åt och ser till verksamhetens bästa, därför ser vi det som självklart att alla medarbetare deltar i utveckling av arbetssätt och processförbättring.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen behöver du vara en strukturerad och självständig person som ser vad som behöver göras och agerar därefter. Det är viktigt att du kan samarbeta på ett bra sätt för att hitta lösningar som gynnar alla inom teamet och externa parter på bästa sätt. Du ser till hela arbetsgruppen och organisationen i stort och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Att ha god problemlösningsförmåga är även viktigt för att du ska kunna identifiera problem och utveckla lösningar som uppstår i det dagliga arbetet.

Vi söker dig som:

 • har avslutad gymnasieutbildning inom för tjänsten relevant inriktning
 • har flera års aktuell erfarenhet av redovisningsarbete inom ett medelstort företag med försäljnings-/ lagerhållnings-/ tillverkningsverksamhet och välutvecklad ekonomifunktion
 • har erfarenhet av bokslutsarbete (månads- och eller årsbokslut) i närtid
 • har erfarenhet av både kund-och leverantörsreskontrahantering
 • har erfarenheter av arbete i affärssystem med ekonomimoduler
 • har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift

Det är meriterande om du:

 • har eftergymnasial utbildning med ekonomisk inriktning
 • har erfarenhet av att ha jobbat med standardprissättning 
 • har tidigare arbetat med Agresso/ Unit4 och/ eller M3
 • har varit delaktig i företagets/ organisationens förbättringsarbete.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Tillträde så fort som möjligt, dock senast 1 januari 2022.

Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas den 19 och den 20 oktober, via Skype.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-10-04