Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kalkylsamordnare

Välkommen att söka jobb hos oss som Kalkylsamordnare. Vi vill ha din ansökan senast den 2 oktober.

Vill du arbeta som Kalkylsamordnare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Investering arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

I Trafikverkets olika investeringsprocesser krävs det att arbetet med kalkyler följer Trafikverkets rutiner och att kalkylerna kvalitetssäkras. Som kalkylsamordnare bidrar du här med din kompetens. Det är till dig kollegorna på verksamhetsområdet Investering vänder sig när de behöver råd och stöd i en kostnadsbedömningsfråga - både under upphandling och under genomförande av projektet. Du blir en av 11 kalkylsamordnare på en nationell enhet som ansvarar för ämnesområdet kalkyl, och kommer fungera som ett sakkunnigt stöd samt kravställare för tillämpningar kopplade till kalkylprocessen. Enheten är en del av avdelningen Verksamhetsstyrning som ligger under verksamhetsområdet Investering.

Arbetsuppgifterna erbjuder bredd och variation, och innefattar bland annat utbildning i och information om kalkylrelaterade frågor, arbetssätt och hjälpmedel till alla medverkande i projekten. Du arbetar i samråd med externa projekterande konsulter och interna parter på Trafikverket. Vid behov stödjer du verksamhetsområdet Planering. Som sakkunnig inom kalkylprocessen arbetar du med bl a: 

  • stöd och genomförande av osäkerhetsanalyser med såväl egna som externa resurser
  • säkerställandet av innehåll och kvalitet i förfrågningsunderlag och vid uppstartsmöten med konsulter
  • regelbundna avstämningar med konsulter, kvalitetssäkring och granskning av deras kalkyler. 

Som kalkylsamordnare deltar du även vid planering och genomförande av kvalitetssäkringar enligt successivprincipen samt insamling och tillhandahållning av erfarenhetsvärden/nyckeltal. Du bistår även vid granskning av egenkalkyl, anbud samt kontraktsuppföljning/ efterkalkyl. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning om minst 180 hp inom teknik, ekonomi, statistik eller annan utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av projektverksamhet eller processledning inom någon del av samhällsbyggnadsbranschen, vilket innebär att du har arbetat med exempelvis projekteringsledning, byggledning, controllerarbete, kalkylering eller planering
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet och kunskap om arbete enligt successivprincipen.
  • har kalkyl- och/eller entreprenaderfarenhet från anläggningsbranschen
  • har erfarenhet att arbeta enligt satta processer i stora processtyrda organisationer och/eller offentlig sektor.

Som person har du god förmåga att planera och strukturera. Ditt helhetstänk gör det lätt för dig att skapa genomförbara planer på kort och lång sikt. Du är även bra på att kommunicera dessa planer och övriga budskap på ett enkelt och lyhört sätt oavsett mottagare. Du är bra på att samarbeta, påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter. Vi letar efter en kollega som drivs av utveckling och förbättringar och är öppen för förändringar, som ser innovativa lösningar och kan förmedla dem till omgivningen.

Övrig information

Tjänsten hör till en nationell enhet, därför kan resor och övernattningar inom Sverige förekomma. Som kalkylsamordnare kan du antingen bli aktuell med placering i Malmö/ Göteborg/ Jönköping, eller i Solna/ Uppsala/ Eskilstuna. Vänligen specificera i din ansökan vilken placeringsort som är aktuell för dig.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Intervjuerna är planerade till den 15 oktober i Solna och den 22 oktober i Göteborg. 

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-02