Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Investering

Landskapsarkitekt

Välkommen att söka jobb hos oss som Landskapsarkitekt med placering i Solna. Vi vill ha din ansökan senast den 8 oktober.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som specialist inom landskaps- och gestaltningsfrågor. Som specialist ger du operativt och strategiskt stöd i samband med planering, utformning och drift av vägar och järnvägar. Tyngdpunkten ligger på medverkan i Trafikverkets investeringsprojekt, men du kan även fungera som stöd till övriga verksamhetsområden, främst inom Planering samt Underhåll.

Arbetsuppgifterna sträcker sig från samhällsplaneringens tidiga skeden till drift och underhåll av transportsystemet. Du ska i projektarbetet kunna ta ett samordningsansvar för närliggande teknikområden och vara deras företrädare på möten. Du ska också kunna initiera och driva egna projekt inom forskning och utveckling. Nationella uppdrag och uppdrag för andra enheter kan förekomma.

Som specialist ska du kunna arbeta självständigt men även vara aktiv inom nätverket med andra specialister inom området, verksamma i övriga landet. Trafikverket har stor bredd på verksamheten och du kommer att samarbeta med personer från olika verksamheter och specialiteter, vilket innebär rika möjligheter till personlig utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har landskapsarkitekt/arkitektexamen på masternivå, alternativt annan utbildning som vi bedömer likvärdig. För tjänsten krävs erfarenhet från arbete inom landskapsarkitektur kopplat till nybyggnation och planering av infrastruktur. Du har djup förståelse för landskapet och arbetet med landskapsanalys som verktyg. Har du mångårig erfarenhet inom området bedömer vi det som en bra och värdefull merit.
Annat som vi ser som meriterande är erfarenhet av gestaltning av trafikmiljöer såväl i tätort som på landsbygd, fysisk planering och utredningar med koppling till hållbart samhällsbyggande. Likaså om du har erfarenhet av såväl väg som spårbunden trafik och om du har arbetat med regelverk, handböcker och standarder inom området. En annan del som vi ser som värdefullt är kunskap och kännedom av standardavtal AB, ABT, ABK samt av AF AMA och MER. Det är också meriterande om du har erfarenhet från visualisering och dataprogram för detta samt god kunskap om växtmaterial och växthantering.

För att trivas och lyckas i tjänsten behöver du som person ha god förmåga att kommunicera, förklara, ge råd och stöd med förenklade beskrivningar. Du behöver även vara analytisk och utifrån det se helhetslösningar. Då arbetet involverar kollegor från olika enheter och verksamheter är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga.

Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

Tjänsten innebär resor och körkort B är ett krav.


Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-10-08