Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Investering

Markförhandlare

Välkommen att söka jobb hos oss som Markförhandlare med placering i Kristianstad. Vi vill ha din ansökan senast den 3 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

I tjänsten som markförhandlare kommer du att handlägga markåtkomst- och fastighetsärenden, värderings- och tillståndsfrågor samt fastighetsrättsliga frågor i investeringsprojekt rörande väg och järnväg. Du ska därför kunna hantera fastighetsrättsliga dokument, t.ex. upprättande av avtal. Som markförhandlare är du ett av våra ansikten utåt och en viktig länk mellan Trafikverket och enskilda fastighetsägare, kommuner och myndigheter.

Som markförhandlare kommer du också att företräda och biträda Trafikverket vid lantmäterimyndighet och i domstol. Arbetet innebär deltagande i projekten från tidig utredning, i plan- och byggskeden och fram tills dess att samtliga fastighetsärenden är avslutade. Du kommer även att vara rådgivande och hantera andra fastighetsrelaterade frågor inom Trafikverket.

Du kommer att ha många kontakter och förhandlingar. Arbetet innebär ibland möten utanför kontorstid, till exempel samrådsmöten med allmänheten, markägarsammanträden och lantmäterisammanträden.

Vi jobbar i en lärande organisation och det är viktigt att delge andra medarbetare dina kunskaper och erfarenheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
- har en högskoleutbildning inom lantmäteri/juridik eller agronom/jägmästare eller likvärdigt med inriktning mot fastighetsrätt, alternativt har du annan akademisk utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
- har goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift
- har körkort för personbil

Det är meriterande om du
- har kunskap om och erfarenhet av infrastruktur- och samhällsbyggnadsprocessen
- har vana vid förhandling, avtalshantering och avtalstolkning inom fastighetsområdet
- har arbetat med markåtkomst

Som person är du självgående och uthållig och du driver dina uppgifter tills alla delar är avslutade. Du är beslutsam och har förmågan att ta egna initiativ. Vidare är du kommunikativ och utåtriktad. Då du kommer möta människor i många olika situationer är det viktigt att du har förmåga till empati samt att du har lätt för att skapa nya relationer.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Frågor?
Ring Trafikverkets växel 0771-921 921 och be att få prata med någon av kontaktpersonerna du finner i annonsen.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-03