Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Miljöspecialist, Kulturmiljö

Välkommen att söka jobb hos oss som Miljöspecialist, Kulturmiljö. Vi vill ha din ansökan senast den 28 augusti.

Vill du arbeta som miljöspecialist kulturmiljö i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Som specialist inom kulturmiljö arbetar du med kulturmiljöfrågor kopplade till den verksamhet som bedrivs av Trafikverket inom ny- och ombyggnation av infrastruktur. Du bidrar med din kompetens i alla skeden från planering och upprättande av väg- och järnvägsplaner till byggande och uppföljning.

Du handlägger och stöttar investeringsprojekten så att kulturmiljöer hanteras på ett sätt som överensstämmer med gällande lagstiftning och uppfyller nationella och internationella mål och krav. En stor del av arbetet består i att hantera fornlämningar och frågor kopplat till uppdragsarkeologi men du kommer även att hantera andra kulturmiljöaspekter, så som exempelvis kulturhistoriskt värdefulla vägobjekt, kulturvägar, järnvägens kulturarv och kulturlandskapet som helhet.

Du handlägger operativa kulturmiljöfrågor inom projekten, har kontakter med myndigheter och tar fram krav vid upphandling av leverantörer samt säkerställer att ställda krav efterlevs och levereras.

I arbetet ingår även att utvärdera och förbättra arbetssätt och rutiner, delta i och genomföra forsknings- och innovationsprojekt inom kulturmiljöområdet samt att svara på inkomna remisser.

Eftersom vi arbetar inom ett stort geografiskt område och tillhör en nationell organisation är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet. Avseende arbetet i investeringsprojekt kommer det huvudsakligen att vara projekt inom region Väst, medan det strategiska arbetet sker på en nationell nivå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har examen från universitet eller högskola med inriktning mot arkeologi, byggnadsvård (byggnadsantikvarie, bebyggelseantikvarie) eller kulturgeografi, alternativt annan utbildning som tillsammans med erfarenheter vi bedömer likvärdig
  • har flerårig yrkeserfarenhet av arbete med kulturmiljöfrågor kopplat till infrastrukturprojekt
  • har körkort för personbil
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av myndighetsarbete inom kulturmiljösektorn samt av tillståndsprövning
  • har erfarenhet av att arbeta med GIS-system
  • har erfarenhet från planläggningsprocessen i väg- och/eller järnvägsprojekt samt bred kunskap inom miljölagstiftning

För att lyckas i rollen som miljöspecialist har du förmåga att tänka strategiskt och se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik, ekonomi och samhällsbyggande. Vidare är du strukturerad, ansvarstagande och flexibel samt har en god analytisk förmåga. Då arbetet innebär mycket interna och externa kontakter är det viktigt att du är utåtriktad och har god samarbetsförmåga.

Övrig information

Läs gärna om våra förmåner via länken: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Intervjuer för tjänsten kommer att hållas i Göteborg.

Vi använder främst mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din mail regelbundet under denna tid.

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-08-28