Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Projektingenjör

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör. Vi vill ha din ansökan senast den 30 september.

Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig! Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Allt ovanstående ger oss ett tydligt "varför" vi väljer att arbeta på Trafikverket. Vi drivs av en värdegrund som skapar arbetsglädje och tillfredsställelse och vi trivs på jobbet.

Inom verksamhetsområde Investering arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som är intresserad att arbeta som projektingenjör i våra projektledningsteam på Investering, distrikt Väst! Hos oss finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter. I våra team utvecklar och förvaltar vi infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige och nytta för medborgarna och näringslivet som t.ex. utbyggnad av dubbelspår till Göteborgs Hamn, reinvestering järnväg, utbyggnad av mötesfria landsvägar, utbyggnad av nya och säkra hållplatser med mera.För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Som projektingenjör medverkar du i väg- och järnvägsprojekt där du är ett stöd till projektledaren i arbetet med att leda, styra och följa upp investeringsprojekt från projektering till byggnation. Du driver och bereder projektfrågor inför projektbeslut. Som projektingenjör arbetar du med:

  • prognoser, kostnadsuppföljningar samt fakturahantering
  • tidplaner för projektets olika behov
  • risk- och säkerhetshantering
  • kvalitets, miljö och arbetsmiljö
  • strukturering och administrering i projektledningssystemen

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • universitet eller högskoleexamen inom anläggning alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • har körkort för personbil
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering i projekt
  • har arbetslivserfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen

För att lyckas i rollen tror vi att du är initiativtagande, driven och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god förmåga att planera och strukturera, dessutom har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-09-30