Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Investering

Projektingenjör

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör. Vi vill ha din ansökan senast den 23 januari.

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som är intresserad att arbeta som projektingenjör i våra projektledningsteam på Investering, distrikt Väst!

Tillsammans utvecklar och förvaltar vi infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige och nytta för medborgarna och näringslivet. På vår enhet i Göteborg är vi cirka 15 anställda och söker nu ytterligare en kollega.

Som projektingenjör medverkar du i väg- och järnvägsprojekt där du är ett stöd till projektledaren i arbetet med att leda, styra och följa upp investeringsprojekt från projektering till byggnation. Du driver och bereder projektfrågor inför projektbeslut.

Som projektingenjör arbetar du bl.a. med:

 • prognoser, kostnadsuppföljningar samt fakturahantering
 • tidplaner för projektets olika behov
 • risk- och säkerhetshantering
 • kvalitet, miljö och arbetsmiljö
 • strukturera och administrera i projektledningssystemen

I vår arbetsgrupp är det viktigt med en trivsam miljö där vi stöttar varandra!

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning inom relevant område
 • har erfarenhet från vägprojekt i vägplan och bygghandlingsskede
 • har erfarenhet från rollen som projektingenjör i större projekt inom bygg- och anläggningsbranschen
 • har erfarenhet av riskhantering, tidsplanering och ekonomihantering i projekt
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket då formella dokument upprättas i tjänsten

Det är meriterande om du 

 • har erfarenhet från statlig verksamhet
 • har kunskap om Trafikverkets rutiner och system för uppföljning

För att lyckas i rollen ser vi att du som person trivs med att samarbeta med andra och har lätt för att knyta nya kontakter. Du har också ett sinne för struktur och planering, tar egna initiativ och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har också god kommunikativ förmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd.

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar. Allt för att vi tillsammans ska kunna göra Sverige närmare.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-23