Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Investering

Projektledare

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare med placering i Malmö, Kristianstad, Karlskrona, Jönköping, Växjö, Kalmar. Vi vill ha din ansökan senast den 27 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Som projektledare på Investering arbetar du med att driva, leda och samordna investeringsprojekt, från planering till och med byggande och överlämnande till Underhåll. Du är ansvarig för att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom bestämda tids- och kostnadsramar.

I de flesta sammanhang står du i centrum för frågor som berör projektet. En viktig del i arbetet är att ha en löpande kontakt och samarbete med interna specialister och beställare, samt med konsulter och entreprenörer. I rollen kommunicerar du även med andra berörda intressenter såsom myndigheter, kommuner och allmänhet.

Tillsammans med upphandlingsstöd ansvarar du för upphandling av konsult och entreprenör. Du följer kontinuerligt upp verksamheten mot uppsatta mål och ser till att interna och externa krav samt kontraktskrav uppfylls.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
- har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med exempelvis teknisk inriktning eller samhällsbyggnad, men du kan även ha en annan bakgrund kompletterad med en gedigen erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig
- har erfarenhet av arbete i ledande befattning, t.ex. som projektledare, uppdragsledare, arbetsledare eller liknande och har erfarenhet och kunskap i att driva, samordna och genomföra projekt, gärna med fokus på samhällsutveckling
- har goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift och har körkort för personbil
- bygger ditt ledarskap på förtroende genom samverkan och tillit. Du tycker om att leverera resultat tillsammans med andra och driver utveckling genom att ta initiativ, inspirera och engagera samtidigt som du är duktig på att kommunicera.

Det är meriterande om du
- har erfarenhet av väg- eller järnvägsprojekt och har goda kunskaper i engelska

Övrig information

Arbetspsykologiska tester kan komma att användas som en del av rekryteringsprocessen.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Frågor?
Ring Trafikverkets växel 0771-921 921 och be att få prata med någon av kontaktpersonerna du finner i annonsen.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-27