Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Investering

Projektledare

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare. Vi vill ha din ansökan senast den 15 januari.

Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig! Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Allt ovanstående ger oss ett tydligt "varför" vi väljer att arbeta som projektledare på Trafikverket. Vi drivs av en värdegrund som skapar arbetsglädje och tillfredsställelse och vi trivs på jobbet.

Inom verksamhetsområde Investering arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill arbeta som projektledare och som vill driva investeringsprojekt inom väg och järnväg. I rollen som projektledare leder du investeringsprojekt av varierande storlek och komplexitet inom väg och järnväg. Idag pågår flera intressanta större projekt på enheten som behöver förstärkning i projektteamen - upprustning av Nordre Älvbron, Nedsänkning av E45 i centrala Göteborg, utbyggnad av södra Hisingsleden, upprustning och modernisering av Sävenäs rangerbangård, mfl.

I den här rollen är ingen dag den andra lik, men gemensamt är att du ansvarar för projektets framdrift samt leder och fördelar arbetet inom projektet. Det är ditt ansvar att bevaka tids- och kostnadsaspekter och säkerställa att projektet fortskrider i enlighet med uppsatta mål. Ett viktigt bidrag i din roll är att motivera ditt projektteam och skapa en produktiv arbetsmiljö. Arbetet drivs i projektform där du samarbetar med interna specialister och externa leverantörer samt ansvarar för planering och genomförande av uppdragen. Även kommunikation med allmänhet, kommuner, media och andra intressenter är en del av arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet från anläggningsbranschen
  • är en erfaren projektledare, uppdragsledare, arbetsledare eller liknande
  • har erfarenhet av budgetering, prognostisering och ekonomisk uppföljning
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projekt inom samhällsutveckling exempelvis väg- eller järnvägsprojekt
  • har god förhandlingsvana och kunskaper i konsult- och entreprenadjuridik

Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och, tillsammans med andra, driver du utveckling, även den digitala, genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra

Övrig information

Första urval kommer att ske under v. 3. Om du går vidare till nästa steg så kontaktas du via mail för att genomföra webbtester. 

Intervjuer kommer att hållas under v 6 den 6/2, 7/2 och 8/2. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-15