Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Investering

Projektledare

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare. Vi vill ha din ansökan senast den 4 april.

Vill du arbeta som projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Att arbeta som projektledare är ett spännande, omväxlande och inspirerande arbete inom anläggningsbranschen. Du är med och leder, skapar förutsättningar för och genomför utveckling av vårt samhälle.

Som projektledare på investering arbetar du med att leda investeringsprojekt inom väg och järnväg från planering till byggande. Du ansvarar för att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom beslutade tids- och kostnadsramar, dvs. ansvarar för tid, kostnad och innehåll. Vid projektets avslut ansvarar du för att projektet överlämnas till förvaltning.

Du har ekonomiskt ansvar för projektets genomförande och följer kontinuerligt upp verksamheten mot uppsatta mål. Arbetet drivs i projektform där du samarbetar i starka team med interna specialister, externa konsulter och entreprenörer. Tillsammans med upphandlingsstöd ansvarar du för upphandling av konsult och entreprenör.

I de flesta sammanhang står du i centrum för frågor som berör projektet. En viktig del i arbetet är samråd och kommunikation med berörda intressenter såsom allmänheten och andra myndigheter.

På vår enhet i Borlänge värdesätter vi gemenskap, samarbete och prestigelöshet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en teknisk högskoleexamen (180 hp/120p), alternativt annan utbildning kombinerat med flerårig arbetslivserfarenhet inom bygg, anläggning eller industri som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av projekt-, uppdrags- eller platsledning inom bygg-, anläggnings- eller industriprojekt
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete inom samhällsbyggnad, exempelvis järnvägs- eller vägprojekt
  • har kunskaper i konsult- och entreprenadjuridik.

Som person är du självgående. Du har en mycket god förmåga att kommunicera, samarbeta och samverka med enskilda individer och större grupper. Du är även strukturerad och har goda ledaregenskaper.
 

Övrig information

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Intervjuer är planerade i Borlänge under v. 17.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-04