Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Investering

Projektledare

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare. Vi vill ha din ansökan senast den 4 oktober.

Som Projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Vill du jobba i samhällets framkant och vara en del av utvecklingen av dess nya infrastruktur? ? Trivs du med både problemlösning och ett nära samarbete med människor? Om svaret på frågorna är JA så sök till oss på Trafikverket och verksamhetsområdet Investering - hos oss får du en unik möjlighet med stort eget ansvar att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med miljardbyggen. Just nu söker vi flera Projektledare väg med placering i Malmö.

Om jobbet

Som projektledare arbetar du med att styra, leda och samordna investeringsprojekt. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter. Du ansvarar för att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom bestämda tids- och kostnadsramar. Du jobbar tätt ihop med en projektingenjör och leder en eller flera projektgrupper bestående av specialister, konsulter och entreprenörer. I de flesta sammanhangen är det du som står i centrum för frågor som berör projektet. I din roll som projektledare fördelar du arbetet mellan såväl interna stödresurser och specialister som externa leverantörer. I arbetsuppgifterna ingår även att säkerställa att hållbarhetskrav uppnås samt arbeta med riskhantering i samverkan med projektets interna specialister.

Vi har olika infrastrukturprojekt med varierande komplexitet. Med den enorma bredden av projekt kan vi anpassa rollen så att just du får rätt utmaning! I den här rollen kommer du främst att arbeta med vägprojekt. Här är några exempel på vad våra vägprojekt kan handla om:

 • planering och byggnation av vägar och broar
 • upprustning av vägnätet
 • planering och byggnation av gång- och cykelvägar
 • planering och genomförande av vattenskyddsåtgärder och miljöåtgärder, som t ex djurpassager och faunaåtgärder
 • byggnation och upprustning av hållplatser
 • arbete med vägplaner
 • trafiksäkerhetsprojekt i form av mitträckesåtgärder, breddning mm.

Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig i din roll som vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är en person som inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team. Tack vare din kommunikativa förmåga bygger du förtroende med interna såväl som externa parter och skapar goda samarbeten i organisationen. Du har en stark egen drivkraft och besitter en mycket god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som har: 

 • en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning kompletterad med erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • flera års aktuell erfarenhet av arbete inom infrastrukturprojekt och/eller bygg- och anläggningsprojekt
 • dokumenterad aktuell erfarenhet från ledande befattning, exempelvis uppdragsledare, projektledare, platschef eller arbetsledare
 • erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning samt tidsplanering
 • goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • körkort för personbil.

Vi ser det som meriterande om du:

 • har arbetat med projekt i plan- och/eller produktionsskede
 • har kunskaper i konsult-och entreprenadjuridik

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuerna är preliminärt planerade att hållas den 19- 21 oktober via Skype.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-10-04