Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Investering

Projektledare järnväg

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare järnväg. Vi vill ha din ansökan senast den 5 februari.

Som Projektledare järnväg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill arbeta som projektledare och som vill driva investeringsprojekt inom väg och järnväg. I rollen som projektledare leder du investeringsprojekt av varierande storlek och komplexitet inom framför allt järnväg men även inom väg. Idag pågår flera intressanta projekt på enheten fördelat i hela västra Sverige och vi har behov av förstärkning med fler projektledare.

I den här rollen är ingen dag den andra lik, men gemensamt är att du ansvarar för projektets framdrift samt leder och fördelar arbetet inom projektet. Det är ditt ansvar att bevaka tids- och kostnadsaspekter och säkerställa att projektet fortskrider i enlighet med uppsatta mål. Rollen innebär att du kan vara antingen projektledare eller delprojektledare i ett stort projekt. Ett viktigt bidrag i din roll är att motivera ditt projektteam och skapa en produktiv arbetsmiljö.

Arbetet drivs i projektform där du samarbetar med interna specialister och externa leverantörer samt ansvarar för planering och genomförande av uppdragen. Även kommunikation med allmänhet, kommuner, media och andra intressenter är en del av arbetet.

Det är ett omväxlande uppdrag att arbeta som projektledare där du gör samhällsnytta, får möjlighet att arbeta i team och får ta ett stort eget ansvar.

Enheten består av ett 20-tal medarbetare som alla sitter i Göteborg. Enheten präglas av ett mycket gott samarbete och en god arbetsmiljö.

Placeringsort: Göteborg

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning alternativt annan teknisk utbildning i kombination med erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
 • har erfarenhet från att ha arbetat inom järnvägsprojekt i planering och/eller byggskede
 • har erfarenhet av att leda resurser i rollen som t.ex. projektledare/platschef/uppdragsledare
 • har erfarenhet av att ha eget ekonomiskt ansvar
 • har goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift
 • har gått en SOS-planerarutbildning
 • har goda kunskaper i arbetsmiljöfrågor, BAM, BAS-P/U
 • har kunskaper i OPA (olycksplatsansvarig)
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av en ledande befattning i produktion
 • har erfarenhet av att verka i en stor och komplex organisation

Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du är en god relationsbyggare som inger förtroende, inspirerar och engagerar. Du tar initiativ och har god samarbetsförmåga samt god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt. Du har också god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Övrig information

Webbaserade tester kan komma att användas som en del i urvalet. Dessa skickas i så fall ut via mail efter sista ansökningsdagen.

Intervjuer kommer att hållas i Göteborg under v. 8-10.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-02-05