Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Investering

Projektledare kraftförsörjningsanläggning järnväg

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare kraftförsörjningsanläggning järnväg. Vi vill ha din ansökan senast den 4 februari.

Vill du arbeta med kraftförsörjningsfrågor inom järnväg? Hos oss på Trafikverket får du vara med att utveckla och förvalta infrastruktur och bidra till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Investering arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Trafikverket söker nu två projektledare för kraftförsörjningsanläggningar till järnvägen. Placeringsorten är Göteborg, Västerås eller på annan ort efter överenskommelse.

Exempel på projekt som kan förekomma på enheten är fördelningsstationer 11/22kV, kopplingscentraler 15kV, transformatorstationer 130kV, omformarstationer 130kV samt nationella lågspänningsprojekt.

Som projektledare i Trafikverkets beställarorganisation kommer du att arbeta med hela processen, från planering till utförande enligt Trafikverkets projektmodell. Du ansvarar för att leda och styra, vilket innefattar att aktivt styra projekten avseende tid, kostnad och innehåll samt följa upp och styra upphandlade entreprenörer och leverantörer. Du har ekonomiskt ansvar för projekten och följer kontinuerligt upp verksamheten mot satta mål. Projektledningen består av en projektledare och en projektingenjör som jobbar i ett tight team med interna stödresurser. Som projektledare kommer du att ha mycket kontakter med interna och externa intressenter. En viktig del i arbetet är kommunikation med berörda parter och du ansvarar för att arbetet genomförs enligt gällande lagar, regler och interna arbetsinstruktioner.

I arbetsuppgifterna ingår;

- ansvar för upprättande av tidplaner, budget, kalkyler, kontrollplaner, systematisk kravhantering, riskhantering

- att styra projektörer och entreprenörer med beaktande gällande miljö, arbetsmiljö och säkerhet

Vi jobbar i en nationell organisation och arbetet innehåller en del resor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen om minst 180 hp (120p) eller annan teknisk utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har ingått i en projektledningsgrupp eller haft liknande befattningar för projekt, företrädesvis inom elkraft

Vi ser det som meriterande om du även har erfarenhet av projektledning inom järnväg eller annan infrastruktur. Har du erfarenhet av XLPM eller liknande projektledningsmodell ser vi även det som meriterande.

För att lyckas i tjänsten krävs att du är strukturerad och självgående i ditt sätt att arbeta då du planerar och leder arbetet. Du har lätt för att samarbeta med olika aktörer och samarbetspartners för att nå uppsatta mål och du är trygg i dig själv och ditt beslutsfattande. Du talar och skriver svenska obehindrat och vi ser gärna att du även är bekväm med engelska. Körkort B är ett krav

Övrig information

Intervjuer kommer att hållas i Göteborg 13:e februari och Västerås 15:e februari. 

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-04