Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Projektledare, väg järnväg

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare, väg järnväg. Vi vill ha din ansökan senast den 11 augusti.

Vill du arbeta som projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill arbeta som projektledare och som vill driva investeringsprojekt inom väg och järnväg. I rollen som projektledare leder du investeringsprojekt av varierande storlek och komplexitet inom väg och järnväg. Idag pågår flera intressanta projekt på enheten fördelat i hela västra Sverige och har behov av förstärkning med fler projektledare.

I den här rollen är ingen dag den andra lik, men gemensamt är att du ansvarar för projektets framdrift samt leder och fördelar arbetet inom projektet. Det är ditt ansvar att bevaka tids- och kostnadsaspekter och säkerställa att projektet fortskrider i enlighet med uppsatta mål. Ett viktigt bidrag i din roll är att motivera ditt projektteam och skapa en produktiv arbetsmiljö. Arbetet drivs i projektform där du samarbetar med interna specialister och externa leverantörer samt ansvarar för planering och genomförande av uppdragen. Även kommunikation med allmänhet, kommuner, media och andra intressenter är en del av arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning alternativt motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig
  • har dokumenterad mångårig erfarenhet som projektledare med ansvar för egna projekt
  • har erfarenhet av att leda resurser i rollen som projektledare/platschef/uppdragsledare
  • har erfarenhet inom budgetering, prognostisering med eget ekonomiskt ansvar
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av produktion och haft en ledande befattning med ansvar för tid och ekonomi i entreprenader
  • har erfarenhet av att verka i en stor och komplex organisation
  • har god förhandlingsvana och kunskaper i konsult- och entreprenadjuridik

Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du är en god relationsbyggare som inger förtroende, inspirerar och engagerar. Du tar initiativ och har god samarbetsförmåga samt god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt. Du har också god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Övrig information

Webbaserade tester kan komma att bli aktuellt i den här rekryteringsprocessen. 

Vi använder mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt mailadress och kolla din mail regelbundet under denna tid.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-08-11