Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Investering

Specialist byggarbetsmiljö

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist byggarbetsmiljö. Vi vill ha din ansökan senast den 3 juni.

Vill du arbeta som specialist byggarbetsmiljö i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Enheten Säkerhet och arbetsmiljö är en enhet inom verksamhetsområde Investering på Trafikverket. Enheten är i en expansiv fas och vi söker nu en specialist byggarbetsmiljö till vår sektion Syd/Väst. Frågor inom el- och trafiksäkerhet väg/järnväg är också en stor del i arbetet. Även uppgifter kopplat till samhällssäkerhet förekommer. Du kommer främst att stödja distrikt Väst.

Som specialist byggarbetsmiljö arbetar du nära projekten och våra projektledare. Det innebär att du arbetar med att stödja projektledningen med allt från projektplanering till genomförande och uppföljning. I rollen ansvarar du för de arbetsuppgifter, frågeställningar och samordning som behövs inom dina områden. Du kommer även stödja distriktsledningen med uppföljning, sammanställning och analys gällande t ex tillbud/olyckor och resultat från leverantörsuppföljningar.

I dina arbetsuppgifter ingår t ex att:

 • bidra i projektets arbete med riskanalys, projektspecifikation, kontrollprogram
 • medverka vid framtagande av förfrågningsunderlag och upphandling av leverantör
 • medverka vid granskning inom byggarbetsmiljö
 • stödja i uppföljning av leverantörer gällande t ex byggarbetsmiljö
 • stödja vid rapportering och hantering av olyckor, tillbud och avvikelser
 • bidra med erfarenhetsåterföring i strategiska frågor

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas och bidra till samhällsnytta, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Då vi är en nationell organisation så förekommer det resor inom Sverige och en hel del arbete sker via Skype.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • högskole- el YH-utbildning med examen som omfattar byggarbetsmiljö, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • goda kunskaper om svenska lagar, regler och föreskrifter som gäller inom t ex byggarbetsmiljö
 • erfarenhet av att ha arbetat med byggarbetsmiljöfrågor
 • mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • B-körkort

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av att ha arbetat som BAS P eller BAS U
 • erfarenhet av arbete inom områdena byggherrens arbetsmiljöansvar och/eller el- och trafiksäkerhet väg/järnväg
 • erfarenhet av projektledarstöd inom exempelvis järnvägsprojekt
 • erfarenhet från bygg- och/eller anläggningsbranschen, antingen som beställare eller entreprenör
 • erfarenhet av kontraktsuppföljning och kontroller inom byggarbetsmiljö

Som person drivs du av att vilja bidra till att förbättra arbetsmiljö- och trafiksäkerhetsarbete. Du tar initiativ och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vi som jobbar inom enheten finns på olika ställen i landet, så förmåga att vara självgående, d.v.s. kunna planera, strukturera, prioritera, genomföra och slutföra uppdrag är nödvändigt. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen. Det innebär till exempel att du är kommunikativ, lyhörd samt har god samarbetsförmåga.

Övrig information

Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Tester och/eller arbetsprov kan komma att användas som en del av urvalet i denna rekrytering.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-06-03