Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Investering

Specialist byggarbetsmiljö

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist byggarbetsmiljö. Vi vill ha din ansökan senast den 16 december.

Vill du arbeta som Specialist byggarbetsmiljö i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Enheten Säkerhet och arbetsmiljö söker en specialist inom byggarbetsmiljö som vill bidra till en tryggare arbetsmiljö i såväl stora som små väg- och järnvägsprojekt. Som byggarbetsmiljöspecialist arbetar du nära projekten och våra projektledare och din huvudsakliga uppgift är att säkerställa att projekten följer både Trafikverkets arbetssätt och gällande lagkrav inom byggherrens arbetsmiljöansvar. Du stöttar projektledningen med din specialistkunskap både vid planering, genomförande och uppföljning av projekten och bidrar på så sätt till en säkrare arbetsmiljö på våra byggen. Exempel på arbetsuppgifter är att:

 • stödja projekt i frågor om arbetssätt och verktyg inom bland annat byggarbetsmiljö
 • delta vid möten för planering och genomförande av investeringsprojekt, exempelvis överlämningsmöten mellan BAS-P och BAS-U, uppstartsmöten och byggmöten
 • ta fram förfrågningsunderlag för upphandling av konsultuppdrag och entreprenörer
 • göra mottagningskontroll av leveranser från upphandlade konsultuppdrag och entreprenörer
 • följa upp leverantörernas arbetsmiljöarbete, både genom granskning av dokument och arbetssätt men även ute på plats i entreprenader
 • stödja vid rapportering och hantering av olyckor, tillbud och avvikelser

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas och bredda din kompetens i din beställarroll, och även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har högskole- el YH-utbildning som omfattar byggarbetsmiljö, alternativt annan utbildning kombinerat med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har flerårig erfarenhet av arbete med byggarbetsmiljöfrågor
 • har goda kunskaper om gällande lagar, regler och föreskrifter inom byggarbetsmiljö
 • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av arbete som BAS-P eller BAS-U
 • har erfarenhet av arbete med KMA-frågor (kvalitet, miljö, arbetsmiljö)
 • har arbetat med trafiksäkerhets- eller elsäkerhetsfrågor

Som person drivs du av att vilja bidra till att förbättra byggarbetsmiljö- och trafiksäkerhetsarbete. Du tar initiativ samt har god problemlösningsförmåga och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vi som jobbar inom enheten finns på olika ställen i landet, så förmåga att vara självgående, d.v.s. kunna planera, prioritera, genomföra och slutföra uppdrag är nödvändigt. Du är skicklig på att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen. Det innebär till exempel att du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga.

Övrig information

Läs gärna om våra förmåner: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Anställningen är placerad i säkerhetsklass, vilket innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-16