Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Investering

Specialist digital projekthantering (datasamordnare)

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist digital projekthantering (datasamordnare). Vi vill ha din ansökan senast den 26 november.

Vill du arbeta som Specialist inom digital projekthantering (datasamordnare) i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Investering arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Som datasamordnare kommer du att arbeta som funktionellt stöd till investeringsprojekten så att digital projekthantering utförs enligt ställda krav och rutiner samt säkerställa att kravställande och leveranser i konsult- och entreprenaduppdrag sker enligt Trafikverkets krav och behov. Du medverkar bland annat i att ta fram uppdragsbeskrivningar. Dessutom ingår det i rollen att medverka vid utveckling av BIM på verksamhetsområde Investering samt att fungera som stöd i förvaltning och utveckling av kravdokument. Du kommer att medverka i utvecklingen av ett nationellt arbetssätt och omvärldsbevakning samt delta i nationella arbetsgrupper. Dina kollegor består av andra datasamordnare, mätningsingenjörer, IT-strateger, intelligenta trafiksystemsspecialister (ITS) och specialister inom hållbart resande under byggtid (Mobility Management).

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har högskoleutbildning (180 hp) som t.ex. systemvetare, dataingenjör eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
 • har erfarenhet av att arbeta med infrastrukturprojekt inom väg och/eller järnväg i flera skeden (planering, byggande, relationshandlingar och avslut)
 • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du

 • har kunskaper och erfarenhet om BIM i projekteringssammanhang
 • har erfarenhet av att arbeta i programmiljöer så som Chaos, IDA/ProjectWise, SharePoint, AutoCAD och Microstation
 • har erfarenhet av standardiseringsarbete
 • har erfarenhet/kunskap i konsult- och entreprenadjuridik
 • har erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt

Som person 

 • ser vi gärna att du är nyfiken, kan utmana och tänka nytt i kombination med ansvar, analys och eget driv. Då arbetet innebär kontakter både internt och externt är det också viktigt att du är lyhörd, samt har en god samarbetsförmåga och är kommunikativ

Övrig information

 • Då vi arbetar nationellt och har ett stort geografiskt område kan resor förekomma
 • Urvalstester kan komma bli aktuell i rekryteringsprocessen.
 • Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass.Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Valbara placeringsorter är: Eskilstuna, Gävle, Härnösand, Linköping, Luleå, Solna, Uppsala, Örebro

 

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

 

 

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-11-26