Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Specialist Teknik Vägutformning

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist Teknik Vägutformning. Vi vill ha din ansökan senast den 29 september.

Vill du arbeta som Specialist för Vägutformning i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

I tjänsten som vägutformare är du ett stöd till projektledaren vid upphandling och genomförande av investeringsprojekt samt medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten. Du arbetar oftast i nära samarbete med kollegor inom närliggande och andra teknikområden, ibland i en samordnande roll. Du deltar i olika typer av projekt från beställning via vägplan, förfrågningsunderlag, bygghandling till dess att de är byggda. Exempel på uppgifter är att ta fram uppdragsbeskrivning, ge stöd i teknikfrågor och mottagningskontrollera handlingar.

Du ställer och följer upp krav inom området vägutformning och trafiksäkerhet, exempelvis vägtyp och sektion, linjeföring i plan och profil, och att vägen får en god gestaltning beaktat landskapets förutsättningar.

Som vägutformare har du möjlighet att medverka i arbetet med att utveckla regelverk, tekniska utredningar, forsknings- och utvecklingsprojekt, standardisering, omvärldsbevakning samt att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer såväl nationellt som internationellt. En fantastisk möjlighet att vara med och påverka och driva utveckling inom ditt område.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • högskole- eller civilingenjörsutbildning inom Väg- och vatten eller Samhällsbyggnadsteknik, alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • flerårig erfarenhet som vägprojektör, trafikingenjör, trafikplanerare, uppdrags- eller teknikansvarig inom teknikområde väg.
  • god kunskap gällande regelverk inom ämnesområdet.
  • goda kunskaper i svenska i tal som skrift
  • B-körkort

Det är meriterande om du har

  • kunskap om planprocessen och har deltagit i framtagande av vägplaner.
  • erfarenhet inom trafiksäkerhetsområdet
  • entreprenaderfarenhet från vägbyggnadsprojekt.
  • kunskap om entreprenadjuridik.
  • erfarenhet av 3D-projektering

 

Som person är du analytisk och har förmågan till en helhetssyn utifrån teknik, utformning och ekonomi. Vidare är du utåtriktad och har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer.

I rollen som vägutformare har du kontakt med flera olika parter, både interna och externa. Därför är det också av vikt att du har en god kommunikativ förmåga och kan samarbeta.
 

Övrig information

Vi arbetar inom ett stort geografiskt område. Många arbetsmöten utförs via Skype, men det förekommer också en del resor i de fall personlig närvaro underlättar eller är nödvändig

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-09-29