Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Investering

Teknisk ingenjör Godkännandestöd

Välkommen att söka jobb hos oss som Teknisk ingenjör Godkännandestöd med placering i Gävle. Vi vill ha din ansökan senast den 30 oktober.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Som teknisk ingenjör inom godkännandeprocessen ingår du i en nationell stödfunktion för vår investeringsverksamhet. I tjänsten igår det att verka som projektstöd inom Transportstyrelsens godkännandeprocess vilket innebär att stötta projektens handläggare som genomför processen samt bidrar till erfarenhetsåterföring mellan projekt. Kvalitetskontrollera projektens ansökningshandlingar. Kontrollen sker alltid tillsammans (i team) med kollegor.

En viktig del i arbetet är att successivt initiera och genomföra projektstödsförberedande arbete för den interna hanteringen av processen. T. ex. utveckling av arbetssätt, regelverk och rutiner. Visst FOI - arbete (delta eller driver).

Kvalifikationer

Du har en tekniskt högskoleingenjörs- eller universitetsutbildning med inriktning mot processtyrning, teknik eller juridik. Alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdigt. Erfarenhet av godkännandeprocesser eller kvalitetsarbeten är ett krav.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom Transportstyrelsens godkännandeprocess för järnväg, juridisk kunskap inom infrastruktur, erfarenhet av signal-, elteknik eller elförfattningskunskap, arbete inom processen Tekniks säkerhetsstyrning (TSS) samt arbete med utvecklingsprojekt inom järnväg.

Tjänsten förutsätter att du har goda språkkunskaper i svenska och engelska och är tydlig och kommunikativ i såväl tal som skrift. Som person är du strukturerad, självgående, flexibel och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Resor förekommer i tjänsten och körkort är ett krav.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-10-30