Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Varför vill du jobba på Trafikverket?

Vi har frågat några av våra nyanställda varför de valde just Trafikverket.

Jonathan Schultzberg, Falun

– För att det är en stor och trygg arbetsgivare samtidigt som arbetsuppgifterna är både samhällsviktiga och intressanta. Jag har också fått intrycket att Trafikverket ligger i framkant när det gäller att använda modern och beprövad teknik för utveckling av it-system.

Sirajuddin (Siraj) Mohammed, Borlänge

– Jag vill arbeta inom ett multikulturellt och stimulerande företag där jag kan bidra till samhället, miljön och människor.Trafikverket är och gör allt detta, så därför vill jag vara en del av Trafikverket. Trafikverket är indelat i många olika verksamheter, vilket innebär stora utvecklingsmöjligheter för anställda.

Johannes Persson, Lund

– Jag tror att här finns stora möjligheter att utvecklas. Detta beror dels på att Trafikverket är en stor organisation med stor nationell spridning, men även på att man dagligen arbetar med utveckling av stora och komplexa it-system. Därför hoppas jag att min anställning på Trafikverket ska innebära en massa nya och spännande utmaningar. Dessutom är det inte fel att flytten från Skåne till Borlänge ger mig chansen att lära mig åka skidor...

Andreas Eriksson, Forsmark

– Trafikverket är samhällsbyggande, rese- och transportvägar är en av de fundament som civilisation bygger på. Trafikverket är ansvariga för att underhålla och utveckla denna hörnsten av samhället, ett uppdrag jag tycker är viktigt. Jag vill jobba på Trafikverket för att jag vill vara nyttig, inte bara för mina medarbetare men för samhället i allmänhet.

Anders Persson, Rättvik

– För att få arbeta i utmanande projekt med systemutvecklare som man kan ta lärdom av. Det är även motiverande att arbeta i projekt som underlättar vardagen för många människor i vårt avlånga land.

Hardy Eriksson, Uppsala

– Det ger möjlighet att få vara en del av ett utvecklingsarbete som hela samhället kan dra nytta av med avseende på utveckling och underhåll av ett säkert, effektivt och hållbart nationellt transportsystem. Trafikverket har en stor organisation med många verksamheter där en mängd olika yrkesroller finns representerade som erbjuder många intressanta arbetsuppgifter. Ett arbete inom Trafikverket ger också den enskilde goda utvecklingsmöjligheter och skaffa sig ett stort kontaktnät bland många engagerade medarbetare.

Pontus Gill, Nybro

– Eftersom det är en stor och spännande organisation med många utvecklingsmöjligheter. Om man i framtiden vill sadla om till något annat yrke så kanske det finns möjlighet att hitta en annan plats i organisationen. Har bara hört bra från bekanta som jobbar inom organisationen och har hitintills enbart fått positiva erfarenheter från den korta tid jag varit här, så det kommer nog bli jättebra!

Muheto Mugiraneza, Stockholm

– Jag vill jobba med duktiga människor inom en modern organisation för att kunna leverera grön och trygg transportinfrastruktur.

Linus Nilsson, Arbrå

– Jag tycker det är jättekul att jobba med systemutveckling, och det är väldigt priviligierat att få göra det på ett sätt som har stor faktisk, praktisk nytta för samhället vi lever i.