Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för IT

Arkitekt IT

Välkommen att söka jobb hos oss som Arkitekt IT med placering i Borlänge, Stockholm, Göteborg, Gävle. Vi vill ha din ansökan senast den 31 augusti.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga!

Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen.
Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Vi söker nu IT Arkitekter med två olika inriktningar; infrastrukturarkitekt samt lösningsarkitekt.

Arbetsuppgifter

Som IT-arkitekt på Trafikverket har du den spännande uppgiften att jobba i några av Sveriges största och mest komplexa it-miljöer. Tillsammans med dina kollegor tacklar du framtidens utmaningar i det svenska transportsystemet genom att bland annat analysera, utforma och arkitektoniskt dokumentera de it-lösningar inklusive it-infrastruktur som skall ta oss in i framtiden, med ena benet i verksamheten och det andra i tekniken.
Du kommunicerar beslutad arkitektur, deltar i framtagande och aktivt engagerar olika intressenter. Du följer upp att beslutad lösningsarkitektur efterföljs, du granskar/utvärderar IT-arkitektur och du deltar vid upphandling inom it-anskaffningar.

Resor i Sverige i mindre omfattning, ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
- har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning IT eller motsvarande som av oss kan bedömas likvärdigt.
- drivs av ett intresse för hur vi tillsammans inom transportsektorn kan få ny teknik att bidra till ett modernt transportsystem.
- genom teori och erfarenhet från en större verksamhet har byggt en bra verktygslåda för att som arkitekt ansvara för utformningen av IT-lösningar för olika verksamhetsbehov.
- har förmåga att bygga förtroende, leverera resultat och driva utveckling.
- har en bra abstraktionsförmåga och kan se och beskriva hur enskilda detaljer relaterar till helheten.
- har mycket goda pedagogiska och kommunikativa egenskaper så att du kan motivera dina idéer.
- kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
- har svenskt medborgarskap
Det är meriterande om du
- har genomgått specialiserade IT-arkitekt- och/eller teknikkurser.

Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass.
Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

I denna rekrytering så gör vi löpande urval och intervjuer så skicka gärna in din ansökan redan nu. Vi tillämpar även testning i rekryteringsprocessen.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Frågor?
Ring Trafikverkets växel 0771-921 921 och be att få prata med någon av kontaktpersonerna du finner i annonsen.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-31