Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för IT

Projektledare IT

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare IT med placering i Borlänge, Stockholm. Vi vill ha din ansökan senast den 6 september.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga!

Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen.
Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår

Arbetsuppgifter

Vill du jobba inom en kreativ IT-organisation där du får utrymme för dina idéer? Vill du jobba i samhällets framkant och utveckla dess nya infrastruktur och därmed få vara med och påverka? Om svaret är JA på frågorna så har du nu chans till att söka projektledartjänst hos oss på Trafikverket IT. Hos oss kommer du att uppleva en stimulerande miljö med spännande möjligheter och variation så att du kan utveckla dina färdigheter.

Som Projektledare IT driver du olika typer av utvecklingsprojekt eller en förvaltning. De varierar i komplexitet och storlek, men alla har det gemensamma att det får en direkt påverkan ute i samhället. Detta gör det hela mycket intressant och mycket ansvarsfullt. Du har kontakter med beställare, styrgrupp och användare. Du leder operativt, rapporterar status och progress, jobbar mot styrgrupp, i vissa fall mot en extern leverantör, planerar och fördelar uppgifter till projektmedlemmar samt rapporterar till närmaste chef. Du ansvarar för att uppdraget levereras inom rätt tid, med rätt kvalité och kostnad. Du skapar goda relationer i projektgruppen och med kund och ser till att Trafikverkets metoder följs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
- har högskoleutbildning med inriktning mot IT eller teknik 180 hp (120 p) eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
- har stort intresse för att utvecklas i rollen som projektledare och att driva utvecklingsprojekt i en IT-nära förvaltning.
Det är meriterande om du
- har flera års erfarenhet av att leda IT-projekt
- har certifiering som projektledare
- har erfarenhet av utveckling eller förvaltning av applikationer
- har arbetat enligt SCRUM, XLPM eller PM3.
- har bredd inom IT-området och på så sätt kan arbeta i flera roller inom IT-processerna t.ex. inom kravhantering, test, koordinering av leveranser, upphandling av IT-system, produktions- och tekniknära IT.

Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor när anställning är placerad i säkerhetsklass.
Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Ansökan

I denna rekryteringsprocess arbetar vi med löpande urval och tillsättning från första annonsdag och defrågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Frågor?
Ring Trafikverkets växel 0771-921 921 och be att få prata med någon av kontaktpersonerna du finner i annonsen.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-06