Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för IT

Systemutvecklare

Välkommen att söka jobb hos oss som Systemutvecklare med placering i Borlänge, Göteborg, Stockholm. Vi vill ha din ansökan senast den 6 september.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga!

Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen.
Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår

Arbetsuppgifter

Har du ett brinnande intresse för systemutveckling? Vill du arbeta i en kreativ organisation där du bidrar till utvecklingen av vår infrastruktur och framtidens vägar och järnvägar? Vi söker nu dig som vill arbeta som systemutvecklare i våra spännande utvecklingsprojekt.

Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat:
- Arbete i hela kedjan från kravfångst till driftsättning
- Samarbete med kollegor i ett agilt arbetssätt
- Öppen dialog med verksamhet och externa intressenter
- Programmering där du som systemutvecklare ansvarar för att utveckla och testa komponenter
- Integrationer mellan egenutvecklade och köpta komponenter

Kvalifikationer

Vi söker dig som
- har högskoleutbildning med inriktning IT (180 hp) t.ex. systemvetare, dataingenjör eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
- har några års erfarenhet inom systemutvecklingsområdet
- har goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift
Det är meriterande om du
- har kunskap och erfarenhet inom något av följande områden: Angular, MongoDB, BI, NET, SQL server, Webbutveckling, BizTalk, Integrationer, PowerShell och Geografiska informationssystem.
- har erfarenhet inom kravhantering, analys/design, programmering och test.
- har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
- är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter
- har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
- drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.

Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor när anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan

I denna rekrytering jobbar vi med löpande urval och tillsättning från första annonsdag och de frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Frågor?
Ring Trafikverkets växel 0771-921 921 och be att få prata med någon av kontaktpersonerna du finner i annonsen.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-06