Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Kommunikation

Avdelningschef Internkommunikation

Välkommen att söka jobb hos oss som Avdelningschef Internkommunikation. Vi vill ha din ansökan senast den 5 juni.

Är du en engagerad och erfaren kommunikationschef med stort samhällsengagemang?

Trafikverket behöver dig som Avdelningschef till Internkommunikation!

Om jobbet

Avdelningen Internkommunikation har till uppgift att analysera, samordna, följa upp och utveckla kommunikation som har Trafikverkets befintliga och potentiella medarbetare som målgrupp. Nu söker vi en engagerad och erfaren kommunikationschef som vill fortsätta utveckla verksamheten inom intern kommunikation!

Som avdelningschef leder du avdelningens arbete via dina enhetschefer och du har det övergripande ansvaret för medarbetare, budget, verksamhet och resultat. Du har ansvar för att driva och utveckla verksamheten framåt ur ett helhetsperspektiv och i nära samarbete med dina medarbetare, funktionens övriga avdelningar och Trafikverkets övriga verksamhet. Du ingår i Kommunikations ledningsgrupp. Som avdelningschef Internkommunikation kommer du att leda en avdelning med två enhetschefer och 20 stycken kommunikatörer som finns på flera orter.

Detta är ett spännande uppdrag och du kommer hela tiden ställas inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer hela kommunikationsprocessen, från operativa till strategiska frågor.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du är en erfaren ledare som inspirerar och engagerar dina medarbetare. Du är drivande i det strategiska arbetet, är handlingskraftig och har förmåga att skapa struktur, tydlighet och trygghet. Som chef är du tillgänglig och lyhörd, och nyfiken på andras kunskap och resonemang och du förstår värdet av att utveckla relationer inom och utom den egna organisationen, i syfte att skapa varaktiga arbetssätt. För att lyckas i rollen krävs det att du har mycket god samarbetsförmåga och har ett prestigelöst förhållningssätt till dina kollegor och dina arbetsuppgifter.

För denna befattning krävs högskoleutbildning inom kommunikationsområdet alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet som chef inom kommunikationsområdet och erfarenhet av ledningsgruppsarbete. Det är meriterande med erfarenhet av att leda internkommunikationsarbete, att arbeta i en politiskt styrd organisation och erfarenhet av att styra och hålla samman omfattande och komplexa kommunikationsfrågor. Det är också meriterande med erfarenhet av att leda andra chefer.

Som chef är du en viktig företrädare för Trafikverket vilket inbegriper att du delar Trafikverkets värderingar (engagerad, pålitlig och modig) samt att du delar Trafikverkets ledarskapsfilosofi. Vi på Trafikverket söker ledare som vill leda och stimuleras av att leverera och få människor att växa och arbeta mot samma mål. Trafikverkets ledare bygger förtroende, levererar resultat och driver utveckling för att tillsammans med andra nå våra mål och skapa nytta. Vi leder utifrån våra värderingar och vi agerar alltid så att förtroendet för vår verksamhet och vårt uppdrag upprätthålls.
 

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Tester kommer ingå som en del av denna rekryteringsprocess.

Intervjuer kommer i första hand ske via Skype, alternativt fysiskt i ett senare skede.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-06-05