Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Kommunikation

Kommunikationsansvarig

Välkommen att söka jobb hos oss som Kommunikationsansvarig. Vi vill ha din ansökan senast den 18 februari.

Vill du arbeta som Kommunikationsansvarig i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Vill du jobba med kommunikation som gör skillnad? Det vi på Trafikverket gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Det ställer krav på en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt. Hos oss på Kommunikation ställs du hela tiden inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer hela kommunikationsprocessen, från operativa till strategiska frågor.

Arbetsuppgifter

På avdelningen Internkommunikation finns fantastiska kommunikatörer, kommunikationsansvariga och kommunikationsstrateger. Tillsammans bidrar vi till en kommunikativ organisation med stolta trafikverksambassadörer. Vi bidrar också till en tydlig styrning av verksamheten, bygger en gemensam värderingsstyrd kultur, skapar en gemensam kunskapsbas och bidrar till att vi når Trafikverkets mål.

Vi är inne i en spännande utvecklingsfas och söker dig som trivs och frodas i en sådan miljö.

Som kommunikationsansvarig analyserar, planerar, genomför, följer upp och utvecklar du kommunikationsinsatser som har medarbetare i det verksamhetsområde du ansvarar för som målgrupp. Du ingår även i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Banbrytande kommunikation kräver kreativitet. Vi ska vara modiga och tillsammans med hela avdelningen är du med och driver utvecklingen av internkommunikationen framåt!

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års erfarenhet av kvalificerat strategiskt internkommunikationsarbete
  • har kunskaper i Officepaketet
  • har B-körkort

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av att ge kommunikationsrådgivning till chefer och ledare
  • har arbetat med förändringskommunikation
  • har arbetat med ledningskommunikation
  • har erfarenhet av internkommunikation i en stor organisation

Som person är du pålitlig, engagerad och modig. Du är riktigt bra på att bygga relationer och skapa förtroende. Du är också driven, tar initiativ och har ett helhetsperspektiv. Du är duktig på att självständigt prioritera och samordna kommunikationsinsatser.

Du är bra på att driva frågor framåt och att pedagogiskt förklara varför. Du är trygg och stabil som person och kan möta olika uppfattningar på ett konstruktivt och sakligt sätt.

Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Resor ingår i tjänsten.

Intervjuer kommer att ske i Solna 5-6 mars.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-18