Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Kommunikation

Kommunikationsstrateg digital inriktning

Välkommen att söka jobb hos oss som Kommunikationsstrateg digital inriktning. Vi vill ha din ansökan senast den 6 maj.

Vill du arbeta som Kommunikationsstrateg digital inriktning i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Vill du jobba med kommunikation som gör skillnad? Det vi på Trafikverket gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Det ställer krav på en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt. Hos oss på Kommunikation ställs du hela tiden inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer hela kommunikationsprocessen, från operativa till strategiska frågor.

Arbetsuppgifter

Avdelningen Styra och utveckla ansvarar för verksamhetsstyrning och verksamhetsutveckling av Kommunikation på Trafikverket. Det omfattar utveckling av arbetssätt och kommunikationskanaler, varumärkesfrågor och övergripande kommunikationsplanering, kompetensutveckling och avtal inom kommunikationsområdet, uppföljning och mätningar av effekter och attityder.

Avdelningens uppdrag är att skapa förutsättningar för en sammanhållen kommunikation där ett av våra mål är att modernisera och digitalisera vår kommunikation.

Därför söker vi nu en Kommunikationsstrateg med fokus just på att utveckla, modernisera och digitalisera vår kommunikation ytterligare. Du kommer att ha en nyckelroll i att styra och driva utvecklingen av våra digitala kanaler.

I rollen ingår att:

  • Tydliggöra kanalernas samspel och hur vi använder dem i kommunikationen med våra målgrupper och tydliggöra det i riktlinjer för kommunikationsarbetet.
  • Driva den pågående utvecklingen av vårt intranät, externa webbplats och hur vi använder sociala kanaler.
  • Framtidsspana och skapa en målbild för vår fortsatta digitalisering.
  • Ha en ledande roll i utvecklingsarbetet och förvaltningen av trafikverkets kommunikation

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års erfarenhet av kvalificerat strategiskt kommunikationsarbete
  • har tidigare drivit komplexa kommunikationsprojekt
  • har erfarenhet av att utveckla digitala kanaler
  • har vana att arbeta med kommunikation i en digital miljö och är uppdaterad inom digital kommunikation

Vi söker dig som har en strategisk förmåga och samtidigt vågar tänka nytt. Du har även förmågan att långsiktigt utveckla, analysera, utvärdera och implementera styrande strategier och metoder. Då rollen innefattar många interna och externa kontakter krävs det att du är en relationsbyggare samt har en god pedagogisk förmåga.

Övrig information

Intervjuer kommer att ske 20-22 maj på Trafikverkets kontor i Solna Strand.

Tester kan förekomma som en del av denna rekryteringsprocess.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-06