Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Mediakommunikatör

Välkommen att söka jobb hos oss som Mediakommunikatör. Vi vill ha din ansökan senast den 23 juni.

Vill du arbeta som mediakommunikatör  i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Vill du jobba med kommunikation som gör skillnad? Det vi på Trafikverket gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Det ställer krav på en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt. Hos oss på Kommunikation ställs du hela tiden inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer hela kommunikationsprocessen, från operativa till strategiska frågor.

 

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en mediekommunikatör för ett vikariat på avdelningen Stockholm - Öst. Vikariatet innebär en tjänst på 100 % från 15 augusti 2019 till 12 januari 2020. 

Avdelningen Stockholm - Öst ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i regionen genom att kommunicera med utvalda målgrupper, koordinera budskap samt samordna och koordinera externa kontakter.

Som mediekommunikatör hjälper du journalister att finna relevant information och rätt talesperson inom Trafikverket. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att identifiera befintliga som kommande ämnen och frågor som är av relevans för massmedia samt arbete kring medieanalys.

Du arbetar proaktivt tillsammans med andra kommunikatörer för att planera och nå ut med information kring våra uppdrag.

Uppdraget innebär att både ingå i Trafikverkets pressjour och att arbeta proaktivt och strategiskt med media i regionen. Som mediekommunikatör företräder du vid behov myndigheten i mediefrågor.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • en högskoleutbildning inom journalistik eller kommunikation eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • erfarenhet av arbete som kommunikatör, gärna med mediekontakter. 
  • god kunskap om medias uppdrag.

Vi ser gärna att du har vana av att arbeta proaktiv med planerad mediakommunikation och att du har vana att jobba integrerat med digitala kanaler i din kommunikation. Det är meriterande med erfarenhet av att arbeta på en myndighet. 

Du måste vara relationsskapande och ha god samarbetsförmåga samt vara beredd på att ta många egna initiativ och driva dina idéer framåt mot fastställda resultatmål. Som person är du kreativ och analytisk och har en pedagogisk förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-06-23