Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägbro i bakgrunden och snabbt åkande tåg i förgrunden.

Jobba på Underhåll

Vill du arbeta i en framtidsbransch där vi utvecklar och skapar ett tillgängligt Sverige? Hos oss på Trafikverkets verksamhetsområde Underhåll hittar du en mängd spännande och intressanta uppdrag inom väg och järnväg.

Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Vi ansvarar för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar som tillgodoser samhällets behov av resor och transporter idag och i framtiden. Hos oss blir du en del av ett team proaktiva anläggningsförvaltare och professionella beställare.

Vårt mål är en hållbar och uppkopplad anläggning som är tillgänglig för alla. Vi värnar om säkerhet, klimat och miljö och vårt arbete präglas av hög grad av automation och digitalisering. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Utveckling – möjligheter för dig

Hos oss erbjuds du både professionell och personlig utveckling oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Vår verksamhet är bred och omväxlande. Komplexiteten i uppdragen varierar vilket ger dig goda utvecklingsmöjligheter.

Du får möjlighet att växa i rollen genom erfarenhetsutbyte med kollegor och genom att ta del av ett flertal kompetenshöjande insatser såsom mentorskap, talangprogram och utbildningar. Kompetensutveckling står högt på vår agenda och vi värnar om möjligheten till intern rörlighet för våra medarbetare. Förutom kompetensutveckling erbjuder vi dig även konkurrenskraftiga förmåner.

Tillsammans bygger vi starka team

Som kollega till oss är du en viktig del i vårt team. Kompetenta och engagerade ledare och medarbetare är en förutsättning för att vi ska kunna möta våra uppdragsgivares behov och förväntningar samt nå våra mål. Hos oss är det viktigt att vi tillvaratar varandras unika kompetenser, tar ansvar och visar tillit – tillsammans bygger vi starka team och bidrar till ett gott samarbete med kollegor, chefer och våra samverkanspartners.

Kom och arbeta tillsammans med oss! Som medarbetare på Trafikverket är du med och stärker en kultur som präglas av våra värderingar – vi är pålitliga, engagerade och modiga.

Inom verksamhetsområde Underhåll kan vi erbjuda dig många spännande och komplexa uppdrag. Vi underhåller och förvaltar 14 000 km järnväg och 10 000 mil statlig väg.

Ta del av underhållsplanen 2021-2024

Ta del av nationella planen 2018-2029

Bli vår kollega! Hos oss kan du exempelvis arbeta som projektingenjör, projektledare, underhållsingenjör, chef, utredare, specialist eller verksamhetsutvecklare.

Antal medarbetare: 1 200
Omsättning: 19 miljarder kronor