Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Nya Stambanor

Enhetschef Teknik, Miljö och Fastighet, Göteborg-Borås

Välkommen att söka jobb hos oss som Enhetschef Teknik, Miljö och Fastighet, Göteborg-Borås. Vi vill ha din ansökan senast den 16 maj.

Som Enhetschef Teknik, Miljö och Fastighet på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Göteborg-Borås växlar upp inför nästa skede i planeringen och vi söker nu enhetschef Teknik, miljö och fastighet.

Som enhetschef Teknik, miljö och fastighet har du en central roll i Göteborg-Borås då du ansvarar programmets övergripande arbete med anläggningskrav. Rollen innebär att du leder och samordnar arbetet i Göteborg-Borås inom områdena teknik, miljö och fastighet. Det innebär bland annat att du bevakar, driver och samordnar de tekniska frågorna i programmet. Tjänsten innebär mycket samarbete och dialog inom Göteborg-Borås organisation, programmet Nya Stambanor och med andra verksamheter inom och utanför Trafikverket.

I uppdraget som enhetschef Teknik, miljö och fastighet är du med och driver och leder verksamheten mot uppsatta mål och du ingår i programmets ledningsgrupp. Du ansvarar för att leda och samordna specialister inom enhetens ansvarsområden och du säkerställer att Göteborg-Borås förses med de resurser som krävs.

I dagsläget innebär rollen att du har personalansvar för funktionsansvariga inom enhetens ansvarsområde.

I Göteborg-Borås kommer du möta kompetenta och engagerade kollegor som alla arbetar för Trafikverkets vision; alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Kvalifikationer

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Du har en stor analytisk förmåga och det är viktigt att du är kvalitetsmedveten och kan växla mellan detaljer och helhetssyn.

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen om minst 180 HP inom teknik eller miljö alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har aktuell, relevant och flerårig erfarenhet av samordning och arbetsledning av tekniska specialister
  • har aktuell erfarenhet av att leda i en stor och komplex organisation
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

  • har aktuell erfarenhet av projektledning och planläggnings- och tillståndsprocessen inom anläggningsbranschen
  • har aktuell erfarenhet från roll med personalansvar

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år

Ansökan

De nya stambanorna ska i framtiden länka samman de tre storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Fler spår och kortare restider knyter Sverige närmare och skapar nya möjligheter att arbetspendla och studera. Vi får fler och mer pålitliga resor och transporter för människor och näringsliv. I Sverige och vidare ut i Europa.

Organisationen Nya stambanor har ett helhetsansvar för planering och genomförande samt ett samlat mandat för alla delar av Trafikverkets uppdrag kopplat till nya stambanor.

Sträckan Göteborg-Borås är ett av Sveriges största pendlingsstråk och en av de första delarna av en ny stambana. Med den nya järnvägen kan restiden mellan Göteborg och Borås kraftigt förbättras och kapaciteten öka. Det blir då mer självklart att välja den hållbara tågresan.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-16