Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Planering

Dokumentcontroller

Välkommen att söka jobb hos oss som Dokumentcontroller. Vi vill ha din ansökan senast den 7 april.

Som dokumentcontroller på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

I rollen som dokumentcontroller bidrar du till att Trafikverkets diarieföring och dokumentkontroll utförs på ett enhetligt och effektivt sätt och du har en hög säkerhet- och sekretessmedvetenhet. Du har många kontakter med verksamheten och Trafikverkets intressenter och agerar stöd till verksamheten genom att bland annat:

 • Öppna inkommande post samt preparera den inför skanning
 • Registrera inkomna handlingar/ärenden och fördela till handläggare
 • Bedöma och avvikelsehantera ärenden
 • Styra ärenden i flöden
 • Kontrollera metadatasättningar
 • Avsluta och adacta samt återkoppla till kund både internt och externt
 • Uppfölja handläggningstider och sammanställa JK-lista

I framtiden ser vi en samverkande e-förvaltning där myndighetskontakterna förenklas för medborgare och företag vilket innebär en ökad hantering av automatiska ärendeflöden och självservice.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har en god förmåga att arbeta strukturerat efter fastställda rutiner. Du har en god servicenivå, samarbetar gärna med andra samtidigt som du kan arbeta självständigt.   

Vi söker dig som

 • har godkänd gymnasieutbildning
 • i närtid har mångårig erfarenhet som dokumentcontroller/registrator i statlig myndighet
 • har goda kunskaper i offentlighetsprincipen.
 • har erfarenhet av att jobbat med ärendehantering
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

 • har utbildning som registrator

Övrig information

Tjänsten kan komma att bli placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-DNI

 

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-04-07