Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Planering

Samhällsekonom

Välkommen att söka jobb hos oss som Samhällsekonom. Vi vill ha din ansökan senast den 17 december.

Vill du arbeta som samhällsekonom i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

Har du ett stort intresse för samhällsekonomi och transportekonomi och att utvecklas tillsammans med våra experter inom området?

Då kanske du är vår nya samhällsekonom!

Hos oss får du möjlighet att utveckla, förvalta, tillämpa och kommunicera effektmodeller, metodik och metoder för samhällsekonomisk analys inom transportområdet. Din roll blir att tillhandahålla effektmodeller, metoder och analysverktyg. I arbetet ingår också att kvalitetsgranska samhällsekonomiska analyser och beslutsunderlag. Du ger expertstöd kring samhällsekonomi och effektmodeller och kommunicerar aktivt resultat och kunskap via intranät, webben och seminarier. Du kommer att anpassa befintliga och även ta fram nya effektmodeller för samhällsekonomisk analys i Trafikverkets verktyg. I dina arbetsuppgifter ingår också att ta fram ny kunskap, bland annat genom forskning, kring effektmodeller, samhällsekonomi och prognoser, samt följa det nationella och internationella arbetet inom området. Inriktningen på denna tjänst är utveckling, förvaltning och expertstöd kring effektmodeller och samhällsekonomisk metod. Du kommer även att medverka i vårt fortsatta arbete vad gäller transportmodeller inom området gång och cykel.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • högskoleutbildning minst 240 hp i nationalekonomi eller transportplanering eller annan utbildning som Trafikverket bedömer som likvärdig. 
  • Några års yrkeserfarenhet av att arbeta med samhällsekonomisk metod och analyser inom transportområdet eller några års erfarenhet av forskning eller forskarutbildning inom området nationalekonomi och/eller transporter.

Det är meriterande om du har:

  • kunskaper kring transportmodeller, särskilt inom området gång och cykel
  • disputerat inom nationalekonomi eller annat samhällsvetenskapligt ämne

Som person är du analytisk och har en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du tar egna initiativ, är drivande och självständig. Du har en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god samarbetsförmåga, är förändringsbenägen och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

 

 

 

 

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-17