Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Planering

Strategisk planerare nationell

Välkommen att söka jobb hos oss som Strategisk planerare nationell med placering i Borlänge, Gävle, Göteborg, Stockholm. Vi vill ha din ansökan senast den 9 augusti.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

Denna tjänst innebär att du kommer att arbeta med kostnadskalkyler och uppföljningar kopplade till den långsiktiga, strategiska planeringen. Exempel på arbetsuppgifter är utveckling, framtagande och kvalitetssäkring av samlade effektbedömningar med fokus på kostnadskalkyler samt på uppföljningar av kostnader för olika projekt. Arbetsuppgifterna innefattar komplexa beräkningar och redovisningar till regeringskansliet och till transportbranschen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
- har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk eller ekonomisk inriktning alt. annan utbildning /erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.
- har goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift
Det är meriterande om du
- har erfarenhet av anläggningskalkyler, samhällsekonomiska bedömningar och transportplanering.
- har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
- har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt

Övrig information

Intervjuort: Borlänge
Alternativa placeringsorter för tjänsten: Borlänge, Gävle, Göteborg, Solna,

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Frågor?
Ring Trafikverkets växel 0771-921 921 och be att få prata med någon av kontaktpersonerna du finner i annonsen.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-08-09