Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Toppbild för Planering

Trafikingenjör

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikingenjör med placering i Jönköping, Växjö. Vi vill ha din ansökan senast den 26 november.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och påverka vår trafikmiljö?

Som regional trafikingenjör medverkar du till att skapa en god trafikmiljö inom Trafiklagstiftnings- och trafikmiljöområdet, i samband med planering, byggande och underhåll av väg. Du genomför en rättssäker myndighetsutövning med kunden i fokus och är Trafikverkets ansikte utåt, där du möter kunders behov av kontakt inom trafikmiljöområdet med lokal kännedom. Det innebär bland annat att du inom ditt område ger yttranden, svarar på frågor, ger information och tar emot synpunkter från myndigheter, fastighetsägare, företag, allmänhet och media.

Vidare är du regionens spetskompetens inom Trafiklagstiftnings- och trafikmiljöområdet. Du granskar och godkänner vägutrustningsplaner samt utför trafikbesiktningar. Du genomför även utredningar kopplade till trafikmiljöområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p, med inriktning trafikteknik, samhällsplanering eller lantmäteri. Alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Du har minst 2 års erfarenhet av arbete med liknande frågor, t.ex. myndighetsutövning eller trafikplanering.

Du har goda kunskaper inom Trafiklagstiftning, såsom Väglagen, Trafikförordningen och Vägmärkesförordningen. Vi ser gärna att du har erhållit erfarenhet från Arbete På Väg.

Det är meriterande om du har vana av ärendehanteringssystem som t.ex. FIFA. Likaså är det meriterande med erfarenhet av arbete med granskning av trafikanordningsplaner samt med erfarenhet från arbete med handläggning av ärenden som rör aktuell lagstiftning.

Körkort för personbil är ett krav, då det förekommer resor i tjänsten. Även god svenska i tal och skrift är ett krav, liksom god datorvana.

Som person är du strukturerad och självgående, där du är van att självständigt driva dina ärenden samt har förmågan att fatta snabba beslut. Du är analytisk, med vana av att arbeta med komplexa frågeställningar. Då arbetet innebär mycket kontakter är det också viktigt att du har lätt för att samarbeta samt att du har god kommunikativ förmåga.

Tillträde snarast möjligt.

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök tjänsten här” nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-11-26